Drukke dagen, onverwachte eters? De vriezer is dan je held. Mits je hem hebt gevuld met leftovers en ander lekkers. En dat gaat heel makkelijk. Kook grote porties van deze goed in te vriezen recepten.

Invriezen, zo doe je het
Eten in een bakje en hop de vriezer in, ideaal, maar houd wel rekening met de volgende punten:
•    Laat het gerecht eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in de vriezer of koelkast zet.
•    Bewaar een gerecht altijd in een afgesloten bakje of diepvrieszak in de vriezer of koelkast.
•    Zet een datum op je ingevroren gerechten. Ook handig: noteer wat erin zit.
•    De meeste gerechten kun je 2 maanden bewaren in de vriezer. In de koelkast kun je restjes hooguit 2 dagen bewaren.

Groenten
Veel soorten groenten kun je invriezen, maar moet je wel eerst blancheren: even kort in kokend water en dan snel onder de koude kraan afspoelen. Bloemkool kun je zo bijvoorbeeld goed bewaren. Snij de bloemkool in roosjes, drie minuten koken en dan afspoelen onder de koude kraan. Haal je het uit de vriezer? Doe de groenten dan meteen in de pan, niet eerst ontdooien dus.
Groenten met veel vocht zoals sla en komkommer kun je beter niet invriezen.

Boter, kaas en noten
Boter en noten zijn producten die je goed kunt invriezen. Ook gember kun je goed invriezen. Handig, want meestal gebruik je maar een klein stukje. Ontdooien voor gebruik hoeft niet, je rasp het er gewoon af. Ook handig: kaas invriezen, rasp het dan wel eerst even.

Lees meer

In te vriezen (523)

sorteer op
recept Oven­scho­tel van spi­na­zie met kaas

Oven­scho­tel van spi­na­zie met kaas

40 min.
(508)
recept In­di­a­se cur­ry met aard­ap­pel en bloem­kool

In­di­a­se cur­ry met aard­ap­pel en bloem­kool

30 min.
(606)
recept Op­per­de­pop: cour­get­te met rijs­te­bloem 6 mnd

Op­per­de­pop: cour­get­te met rijs­te­bloem 6 mnd

15 min.
(1)
recept No­t­en­qui­che

No­t­en­qui­che

1 u. 10 min.
(370)
recept Op­per­de­pop: frui­ti­ge ap­pel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

Op­per­de­pop: frui­ti­ge ap­pel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

15 min.
(1)
recept Turk­se lin­zen­soep

Turk­se lin­zen­soep

1 u. 25 min.
(311)
recept Op­per­de­pop: je eer­ste ma­ca­ro­ni 7-9 mnd

Op­per­de­pop: je eer­ste ma­ca­ro­ni 7-9 mnd

15 min.
(5)
recept Ge­pa­neer­de ge­hakt­bal­le­tjes met mos­terd

Ge­pa­neer­de ge­hakt­bal­le­tjes met mos­terd

15 min.
(134)
recept Pit­ti­ge pa­pri­kasoep met pijn­boom­pit­ten

Pit­ti­ge pa­pri­kasoep met pijn­boom­pit­ten

15 min.
(122)
recept Huts­pot met mos­terd­jus

Huts­pot met mos­terd­jus

30 min.
(198)
recept In­di­sche ge­hakt­scho­tel

In­di­sche ge­hakt­scho­tel

40 min.
(599)
recept Op­per­de­pop: dop­erw­ten­pu­ree met munt 6 mnd

Op­per­de­pop: dop­erw­ten­pu­ree met munt 6 mnd

20 min.
(2)
recept Broc­co­li-gei­ten­kaas­qui­che

Broc­co­li-gei­ten­kaas­qui­che

1 uur
(590)
recept Herfst­mi­ne­stro­ne met wit­te bo­nen, spek­jes en Par­me­zaan­se kaas

Herfst­mi­ne­stro­ne met wit­te bo­nen, spek­jes en Par­me­zaan­se kaas

15 min.
(18)
recept Spaan­se spi­na­zie

Spaan­se spi­na­zie

10 min.
(148)
recept Boe­ren­kool­stamp­pot met wor­tel, pas­ti­naak & ge­hakt­bal

Boe­ren­kool­stamp­pot met wor­tel, pas­ti­naak & ge­hakt­bal

40 min.
(46)
recept In­do­ne­si­sche ge­hakt­taart

In­do­ne­si­sche ge­hakt­taart

40 min.
(398)
recept Wor­tel-lin­zen­soep

Wor­tel-lin­zen­soep

35 min.
(395)
recept La­sag­ne met cour­get­te en gei­ten­kaas

La­sag­ne met cour­get­te en gei­ten­kaas

55 min.
(525)
recept Pit­ti­ge to­ma­ten­soep

Pit­ti­ge to­ma­ten­soep

10 min.
(110)
recept Op­per­de­pop: kip­hap­je met wor­tel en dop­erwt­jes 7-9 mnd

Op­per­de­pop: kip­hap­je met wor­tel en dop­erwt­jes 7-9 mnd

25 min.
(3)
recept Lin­zen­cur­ry met pap­pa­dums

Lin­zen­cur­ry met pap­pa­dums

35 min.
(269)
recept Bo­ter­hart

Bo­ter­hart

55 min.
(37)
recept To­ma­ten-groen­te­soep

To­ma­ten-groen­te­soep

1 u. 15 min.
(197)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.