Eenpansgerechten

Eenpansgerechten, wij zijn er dol op. Het kan een soepje zijn, maar ook een heerlijke kipstoof, aardappeltortilla of pittige nasi. Alle smaken kunnen aan elkaar wennen en je hebt alles overzichtelijk in 1 pan, dat scheelt ook weer in de vaat.

Japans eenpansgerecht met zalm
Japans eenpansgerecht met zalm

Japans eenpansgerecht met zalm

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 cm verse gember
  • 1 struik paksoi
  • 300 g pandanrijst
  • 1 tl Euroma by Jonnie Boer chilimelange
  • 36 g Saitaku mix voor miso soup
  • 800 ml water
  • 200 g peultjes
  • 250 g warmgerookte zalmstukken
  • 2 el zwart sesamzaad
Zet producten op mijn lijst
  1. Schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Doe de rijst, gember, misopasta, het wit van de paksoi en de kruiden in een hapjespan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
  2. Laat ca. 12-13 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om. Voeg na 6 min. de peultjes en het groen van de paksoi toe. Neem de pan van het vuur. Verdeel de zalm in stukken over de rijst. Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.