Iedereen kent de klassieke aardappelen-groente-vlees met bloemkool, van vroeger. Maar je kunt zo veel meer met deze kool. Maak er eens couscous van of een pizzabodem.

Bloemkool-pizzabodem
Bloemkool is een mooie Hollandse koolsoort, vol vitamine c en rijk aan eiwit. En bovendien hartstikke veelzijdig. Lekker in curry’s en pasta’s, bijvoorbeeld in pappardelle met truffel-roomsaus en bloemkool. Maar ook te gebruiken om een (glutenvrije) pizzabodem van te maken. Lekker met ui, paprika, mozzarella en olijven. Probeer ook eens de mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip.

Rauw
Bloemkool kun je ook prima rauw eten, bijvoorbeeld bij de kaasfondue. Of als hartige snack, met een lekkere dipsaus. Ook heel lekker: couscous gemaakt van bloemkool. Met makreel en granaatappel. Hartstikke goed voor je en makkelijk voor op een doordeweekse dag. Dit gerecht staat namelijk binnen vijftien minuten op tafel. Nog niet genoeg inspiratie? Nog een dan: gril de bloemkool eens, in plakken. Bijvoorbeeld voor een bloemkoolsalade met spekjes en paprika.

Wit of groen
Wist je dat de witte bloemknoppen van de bloemkool niet zomaar wit blijven? De kool behoudt z’n witte kleur, doordat de knoppen afgedekt worden door de grote bladeren. Ook iets om in de gaten te houden als je zelf bloemkool verbouwt. Je zult zien dat, als de grote bladeren hun werk niet goed doen, de kool groen kleurt. Naast de witte bloemkool is er dan ook een groene variant en zelfs een paarse. Ook is er de Romanesco, die een geelgroene piramidevormige krop heeft en milder en zoeter smaakt dan witte bloemkool.

Lees meer

Bloemkool (356)

sorteer op
recept Krui­di­ge bloem­kool­bi­tes uit de oven met pit­ti­ge man­go­dip

Krui­di­ge bloem­kool­bi­tes uit de oven met pit­ti­ge man­go­dip

25 min.
(0)
recept Pap­par­del­le met truf­fel-room­saus, ge­roos­ter­de bloem­kool & wal­no­ten

Pap­par­del­le met truf­fel-room­saus, ge­roos­ter­de bloem­kool & wal­no­ten

50 min.
(70)
recept Trio van oven­kriel, bloem­kool­sa­la­de & crunchy kaas­bur­ger

Trio van oven­kriel, bloem­kool­sa­la­de & crunchy kaas­bur­ger

30 min.
(27)
recept Bloem­kool­rijst met ge­hakt­bal­le­tjes & pom­poen­hum­mus

Bloem­kool­rijst met ge­hakt­bal­le­tjes & pom­poen­hum­mus

15 min.
(33)
recept Rijst­scho­tel met bloem­kool­rijst, ma­kreel en een ge­kookt ei­tje

Rijst­scho­tel met bloem­kool­rijst, ma­kreel en een ge­kookt ei­tje

20 min.
(5)
recept Knol­sel­de­rij-bloem­kool­soep met ge­roos­ter­de kik­ker­erw­ten

Knol­sel­de­rij-bloem­kool­soep met ge­roos­ter­de kik­ker­erw­ten

40 min.
(3)
recept Ge­roos­ter­de bloem­kool­soep met wor­tel­pe­ter­se­lie & krui­den­olie

Ge­roos­ter­de bloem­kool­soep met wor­tel­pe­ter­se­lie & krui­den­olie

35 min.
(2)
recept Var­kens­fi­let­reep­jes, ker­rie­bloem­kool en knol­sel­de­rij­pu­ree

Var­kens­fi­let­reep­jes, ker­rie­bloem­kool en knol­sel­de­rij­pu­ree

50 min.
(57)
recept Kal­koen­fi­let in room-so­ja­saus met groe­ne groen­ten en bloem­kool­rijst

Kal­koen­fi­let in room-so­ja­saus met groe­ne groen­ten en bloem­kool­rijst

15 min.
(11)
recept Bloem­kool­rijst met roer­ge­bak­ken bief­stuk & as­per­ge­broc­co­li

Bloem­kool­rijst met roer­ge­bak­ken bief­stuk & as­per­ge­broc­co­li

15 min.
(12)
recept Op­per­de­pop: pas­ta met vis en to­maat 7-9 mnd

Op­per­de­pop: pas­ta met vis en to­maat 7-9 mnd

20 min.
(10)
recept Tem­pu­ra

Tem­pu­ra

30 min.
(53)
recept Kib­be­ling in zoet­zu­re saus met rijst

Kib­be­ling in zoet­zu­re saus met rijst

20 min.
(41)
recept Ge­gril­de kar­bo­na­des met re­lish

Ge­gril­de kar­bo­na­des met re­lish

30 min.
(2)
recept Tar­taar van man­go en pom­poen

Tar­taar van man­go en pom­poen

25 min.
(30)
recept Sneeuw­wit­te pas­ta

Sneeuw­wit­te pas­ta

20 min.
(97)
recept Wit­te rijst met groen­te­cur­ry in ko­kos-ker­rie­saus

Wit­te rijst met groen­te­cur­ry in ko­kos-ker­rie­saus

25 min.
(195)
recept Mie­hoen met zalm

Mie­hoen met zalm

15 min.
(159)
recept Ge­hakt­bal­le­tjes met sja­lot­ten-jus

Ge­hakt­bal­le­tjes met sja­lot­ten-jus

30 min.
(22)
recept Ki­prol­la­de met groen­te­ma­ca­ro­ni

Ki­prol­la­de met groen­te­ma­ca­ro­ni

1 u. 5 min.
(66)
recept Lek­ker­bek­je met fij­ne groen­te­pu­ree

Lek­ker­bek­je met fij­ne groen­te­pu­ree

20 min.
(53)
recept Bief­stuk met krui­den­korst­je

Bief­stuk met krui­den­korst­je

41 min.
(55)
recept Mil­de roer­bak­scho­tel

Mil­de roer­bak­scho­tel

25 min.
(22)
recept Oven­scho­tel met wit­vis en room­kaas

Oven­scho­tel met wit­vis en room­kaas

55 min.
(379)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.