Iedereen kent de klassieke aardappelen-groente-vlees met bloemkool, van vroeger. Maar je kunt zo veel meer met deze kool. Maak er eens couscous van of een pizzabodem.

Bloemkool-pizzabodem
Bloemkool is een mooie Hollandse koolsoort, vol vitamine c en rijk aan eiwit. En bovendien hartstikke veelzijdig. Lekker in curry’s en pasta’s, bijvoorbeeld in pappardelle met truffel-roomsaus en bloemkool. Maar ook te gebruiken om een (glutenvrije) pizzabodem van te maken. Lekker met ui, paprika, mozzarella en olijven. Probeer ook eens de mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip.

Rauw
Bloemkool kun je ook prima rauw eten, bijvoorbeeld bij de kaasfondue. Of als hartige snack, met een lekkere dipsaus. Ook heel lekker: couscous gemaakt van bloemkool. Met makreel en granaatappel. Hartstikke goed voor je en makkelijk voor op een doordeweekse dag. Dit gerecht staat namelijk binnen vijftien minuten op tafel. Nog niet genoeg inspiratie? Nog een dan: gril de bloemkool eens, in plakken. Bijvoorbeeld voor een bloemkoolsalade met spekjes en paprika.

Wit of groen
Wist je dat de witte bloemknoppen van de bloemkool niet zomaar wit blijven? De kool behoudt z’n witte kleur, doordat de knoppen afgedekt worden door de grote bladeren. Ook iets om in de gaten te houden als je zelf bloemkool verbouwt. Je zult zien dat, als de grote bladeren hun werk niet goed doen, de kool groen kleurt. Naast de witte bloemkool is er dan ook een groene variant en zelfs een paarse. Ook is er de Romanesco, die een geelgroene piramidevormige krop heeft en milder en zoeter smaakt dan witte bloemkool.

Lees meer

Bloemkool (356)

sorteer op
recept In­di­a­se ki­proer­bak met bloem­kool en rijst

In­di­a­se ki­proer­bak met bloem­kool en rijst

25 min.
(4)
recept Bloem­kool-broc­co­li­scho­tel met ham en kaas

Bloem­kool-broc­co­li­scho­tel met ham en kaas

30 min.
(358)
recept Pom­poen­cur­ry met kip­haas­jes en bloem­kool

Pom­poen­cur­ry met kip­haas­jes en bloem­kool

20 min.
(5)
recept Pom­poen­cur­ry met kip­dij­fi­let en bloem­kool

Pom­poen­cur­ry met kip­dij­fi­let en bloem­kool

20 min.
(1)
recept In­di­a­se kriel­tjes met bloem­kool en kal­koen

In­di­a­se kriel­tjes met bloem­kool en kal­koen

15 min.
(49)
recept Flamm­küchen met bloem­kool­bo­dem

Flamm­küchen met bloem­kool­bo­dem

1 u. 5 min.
(16)
recept Ge­hakt­bal­len met ge­gra­ti­neer­de bloem­kool

Ge­hakt­bal­len met ge­gra­ti­neer­de bloem­kool

35 min.
(59)
recept In­di­a­se cur­ry met kip, bloem­kool & ro­de aard­ap­pel

In­di­a­se cur­ry met kip, bloem­kool & ro­de aard­ap­pel

30 min.
(33)
recept Aard­ap­pel-bloem­kool­gra­tin met ha­zel­noot

Aard­ap­pel-bloem­kool­gra­tin met ha­zel­noot

40 min.
(21)
recept Bloem­kool­cous­cous met kal­koen en tuin­bo­nen

Bloem­kool­cous­cous met kal­koen en tuin­bo­nen

25 min.
(854)
recept Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool­stamp

Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool­stamp

50 min.
(148)
recept Sa­la­de met bloem­kool­rijst en biet­jes

Sa­la­de met bloem­kool­rijst en biet­jes

10 min.
(2)
recept Pi­ri­pi­ri-kwar­tels met in­ge­maak­te bloem­kool

Pi­ri­pi­ri-kwar­tels met in­ge­maak­te bloem­kool

24 u. 30 min.
(1)
recept Ro­mi­ge bloem­kool­soep met cham­pig­non­laag­je

Ro­mi­ge bloem­kool­soep met cham­pig­non­laag­je

15 min.
(126)
recept Bloem­kool­f­rit­ta­ta met pa­pri­ka en ha­zel­no­ten

Bloem­kool­f­rit­ta­ta met pa­pri­ka en ha­zel­no­ten

45 min.
(82)
recept Tor­til­la met ge­roer­bak­te kar­bo­na­de en bloem­kool

Tor­til­la met ge­roer­bak­te kar­bo­na­de en bloem­kool

20 min.
(20)
recept Pas­ta met bloem­kool en knap­pe­ri­ge pan­grat­ta­to

Pas­ta met bloem­kool en knap­pe­ri­ge pan­grat­ta­to

25 min.
(24)
recept Broc­co­li en bloem­kool met ge­bak­ken kriel­tjes

Broc­co­li en bloem­kool met ge­bak­ken kriel­tjes

15 min.
(35)
recept Cous­cous met bloem­kool, tui­n­erw­ten en spek­jes

Cous­cous met bloem­kool, tui­n­erw­ten en spek­jes

15 min.
(154)
recept Ge­roos­ter­de bloem­kool met gnoc­chi en kap­per­tjes

Ge­roos­ter­de bloem­kool met gnoc­chi en kap­per­tjes

40 min.
(9)
recept Bloem­kool­soep met warm­ge­rook­te zalm­fla­kes

Bloem­kool­soep met warm­ge­rook­te zalm­fla­kes

15 min.
(39)
recept Wit­vis met no­ten­top­ping, bloem­kool pu­ree en sal­sa

Wit­vis met no­ten­top­ping, bloem­kool pu­ree en sal­sa

40 min.
(14)
recept Ro­mi­ge bloem­kool­soep met aman­de­len

Ro­mi­ge bloem­kool­soep met aman­de­len

15 min.
(129)
recept Ge­roos­ter­de bloem­kool­roos­jes met ker­rie en aman­del

Ge­roos­ter­de bloem­kool­roos­jes met ker­rie en aman­del

35 min.
(16)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.