Iedereen kent de klassieke aardappelen-groente-vlees met bloemkool, van vroeger. Maar je kunt zo veel meer met deze kool. Maak er eens couscous van of een pizzabodem.

Bloemkool-pizzabodem
Bloemkool is een mooie Hollandse koolsoort, vol vitamine c en rijk aan eiwit. En bovendien hartstikke veelzijdig. Lekker in curry’s en pasta’s, bijvoorbeeld in pappardelle met truffel-roomsaus en bloemkool. Maar ook te gebruiken om een (glutenvrije) pizzabodem van te maken. Lekker met ui, paprika, mozzarella en olijven. Probeer ook eens de mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip.

Rauw
Bloemkool kun je ook prima rauw eten, bijvoorbeeld bij de kaasfondue. Of als hartige snack, met een lekkere dipsaus. Ook heel lekker: couscous gemaakt van bloemkool. Met makreel en granaatappel. Hartstikke goed voor je en makkelijk voor op een doordeweekse dag. Dit gerecht staat namelijk binnen vijftien minuten op tafel. Nog niet genoeg inspiratie? Nog een dan: gril de bloemkool eens, in plakken. Bijvoorbeeld voor een bloemkoolsalade met spekjes en paprika.

Wit of groen
Wist je dat de witte bloemknoppen van de bloemkool niet zomaar wit blijven? De kool behoudt z’n witte kleur, doordat de knoppen afgedekt worden door de grote bladeren. Ook iets om in de gaten te houden als je zelf bloemkool verbouwt. Je zult zien dat, als de grote bladeren hun werk niet goed doen, de kool groen kleurt. Naast de witte bloemkool is er dan ook een groene variant en zelfs een paarse. Ook is er de Romanesco, die een geelgroene piramidevormige krop heeft en milder en zoeter smaakt dan witte bloemkool.

Lees meer

Bloemkool (356)

sorteer op
recept In­di­a­se brood­sa­la­de

In­di­a­se brood­sa­la­de

15 min.
(282)
recept Su­per­bowl van snack­groen­ten met bag­na cau­da-dip

Su­per­bowl van snack­groen­ten met bag­na cau­da-dip

10 min.
(4)
recept Mil­de Ita­li­aan­se kaas­fon­due

Mil­de Ita­li­aan­se kaas­fon­due

10 min.
(113)
recept No­ten­tor­tel­lo­ni in gor­gon­zo­la-kap­per­tjes­saus

No­ten­tor­tel­lo­ni in gor­gon­zo­la-kap­per­tjes­saus

15 min.
(322)
recept At­jar tjam­poer

At­jar tjam­poer

55 min.
(57)
recept In­di­a­se ker­rie­scho­tel met kip en kriel­tjes

In­di­a­se ker­rie­scho­tel met kip en kriel­tjes

20 min.
(60)
recept Cur­ry van lin­zen-run­der­bal­le­tjes met rijst

Cur­ry van lin­zen-run­der­bal­le­tjes met rijst

30 min.
(43)
recept Boe­ren­kaas­fon­due met groen­ten, kriel­tjes & brood

Boe­ren­kaas­fon­due met groen­ten, kriel­tjes & brood

30 min.
(0)
recept Ma­kreel­cur­ry met naan­brood

Ma­kreel­cur­ry met naan­brood

20 min.
(115)
recept Scho­tel van aard­ap­pel en broc­co­li

Scho­tel van aard­ap­pel en broc­co­li

1 u. 5 min.
(231)
recept Win­ter­mi­ne­stro­ne met brui­ne bo­nen

Win­ter­mi­ne­stro­ne met brui­ne bo­nen

35 min.
(75)
recept Kal­koen­fi­let met cran­ber­ry-pe­per­saus

Kal­koen­fi­let met cran­ber­ry-pe­per­saus

20 min.
(27)
recept Ge­hakt-sa­té­scho­tel met sper­zie­bo­nen

Ge­hakt-sa­té­scho­tel met sper­zie­bo­nen

20 min.
(70)
recept Ge­hakt-groen­te­cur­ry

Ge­hakt-groen­te­cur­ry

25 min.
(166)
recept Oven­groen­te met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

Oven­groen­te met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

25 min.
(19)
recept Fon­due van ched­dar en gruy­è­re­kaas

Fon­due van ched­dar en gruy­è­re­kaas

20 min.
(27)
recept Pit­ti­ge Ita­li­aan­se kaas­fon­due

Pit­ti­ge Ita­li­aan­se kaas­fon­due

10 min.
(58)
recept Ka­pu­cij­ners met zelf­ge­maak­te pic­ca­lil­ly

Ka­pu­cij­ners met zelf­ge­maak­te pic­ca­lil­ly

40 min.
(57)
recept In­di­a­se kip in ker­rie­saus

In­di­a­se kip in ker­rie­saus

40 min.
(95)
recept Cap­tain's din­ner met ka­pu­cij­ners en ge­hakt

Cap­tain's din­ner met ka­pu­cij­ners en ge­hakt

30 min.
(32)
recept In­di­aas ge­krui­de ka­bel­jauw en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree met lin­zen

In­di­aas ge­krui­de ka­bel­jauw en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree met lin­zen

35 min.
(50)
recept Cur­ry met kip en mun­tyog­hurt

Cur­ry met kip en mun­ty­og­hurt

15 min.
(164)
recept Hol­land­se groen­te­soep met vis­bal­le­tjes

Hol­land­se groen­te­soep met vis­bal­le­tjes

25 min.
(23)
recept Ra­chel Khoo's met groen­ten ge­vul­de bla­der­deeg­bak­jes

Ra­chel Khoo's met groen­ten ge­vul­de bla­der­deeg­bak­jes

50 min.
(34)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.