Iedereen kent de klassieke aardappelen-groente-vlees met bloemkool, van vroeger. Maar je kunt zo veel meer met deze kool. Maak er eens couscous van of een pizzabodem.

Bloemkool-pizzabodem
Bloemkool is een mooie Hollandse koolsoort, vol vitamine c en rijk aan eiwit. En bovendien hartstikke veelzijdig. Lekker in curry’s en pasta’s, bijvoorbeeld in pappardelle met truffel-roomsaus en bloemkool. Maar ook te gebruiken om een (glutenvrije) pizzabodem van te maken. Lekker met ui, paprika, mozzarella en olijven. Probeer ook eens de mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip.

Rauw
Bloemkool kun je ook prima rauw eten, bijvoorbeeld bij de kaasfondue. Of als hartige snack, met een lekkere dipsaus. Ook heel lekker: couscous gemaakt van bloemkool. Met makreel en granaatappel. Hartstikke goed voor je en makkelijk voor op een doordeweekse dag. Dit gerecht staat namelijk binnen vijftien minuten op tafel. Nog niet genoeg inspiratie? Nog een dan: gril de bloemkool eens, in plakken. Bijvoorbeeld voor een bloemkoolsalade met spekjes en paprika.

Wit of groen
Wist je dat de witte bloemknoppen van de bloemkool niet zomaar wit blijven? De kool behoudt z’n witte kleur, doordat de knoppen afgedekt worden door de grote bladeren. Ook iets om in de gaten te houden als je zelf bloemkool verbouwt. Je zult zien dat, als de grote bladeren hun werk niet goed doen, de kool groen kleurt. Naast de witte bloemkool is er dan ook een groene variant en zelfs een paarse. Ook is er de Romanesco, die een geelgroene piramidevormige krop heeft en milder en zoeter smaakt dan witte bloemkool.

Lees meer

Bloem­kool (257)

sorteer op
recept Driekleurenbloemkool

Drie­kleu­ren­bloem­kool

(4)
15 min.
recept Bloemkool met kaassaus en komijn

Bloem­kool met kaas­saus en ko­mijn

(27)
25 min.
recept Risotto bianco met bloemkool

Ri­sot­to bi­an­co met bloem­kool

(159)
40 min.
recept Puree met bloemkool en mosterd

Pu­ree met bloem­kool en mos­terd

(48)
30 min.
recept Kabeljauwtaartje met geplette bloemkool, Parmezaanjus en
	 garnalen

Ka­bel­jauwtaartje met ge­plet­te bloem­kool, Par­me­z­aan­jus en gar­na­len

(134)
45 min.
recept Hele geroosterde bloemkool

He­le ge­roos­ter­de bloem­kool

(15)
1 u. 20 min.
recept Siciliaanse pasta met bloemkool

Si­ci­li­aan­se pas­ta met bloem­kool

(77)
20 min.
recept indiase curry met kip, bloemkool & rode aardappel

in­di­a­se cur­ry met kip, bloem­kool & ro­de aard­ap­pel

(0)
30 min.
recept Kipcurry met bloemkool

Kip­cur­ry met bloem­kool

(223)
30 min.
recept Forelfilet met scampi en bloemkool-aspergessalade

Fo­rel­fi­let met scam­pi en bloem­kool-as­per­gessa­la­de

(15)
1 uur
recept Italiaanse bloemkool

Ita­li­aan­se bloem­kool

(106)
20 min.
recept Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree

Ge­rook­te-ma­kreel­pie met bloem­kool en ko­ri­an­der­pu­ree

(34)
40 min.
recept Bloemkool met hollandaisesaus

Bloem­kool met hol­landai­se­saus

(26)
30 min.
recept Pasta met bloemkool, ansjovis en kaas

Pas­ta met bloem­kool, an­sjo­vis en kaas

(94)
30 min.
recept Bloemkool met rucola

Bloem­kool met ru­co­la

(22)
20 min.
recept Wienerschnitzels met bloemkool en rauwe ham

Wie­ner­schnit­zels met bloem­kool en rau­we ham

(17)
20 min.
recept Couscous met bloemkool, tuinerwten en spekjes

Cous­cous met bloem­kool, tui­n­erw­ten en spek­jes

(148)
15 min.
recept Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas

Bloem­kool-broc­co­li­scho­tel met ham en kaas

(348)
30 min.
recept Aardappelcurry met kip en bloemkool

Aard­ap­pel­cur­ry met kip en bloem­kool

(360)
30 min.
recept Broccoli en bloemkool met gebakken krieltjes

Broc­co­li en bloem­kool met ge­bak­ken kriel­tjes

(35)
15 min.
recept Bloemkool met komijnekaas

Bloem­kool met ko­mij­ne­kaas

(17)
40 min.
recept Bloemkool al forno met mozzarella

Bloem­kool al for­no met moz­za­rel­la

(113)
25 min.
recept Kalkoencurry met bloemkool

Kal­koen­cur­ry met bloem­kool

(34)
25 min.
recept Tortilla met geroerbakte karbonade en bloemkool

Tor­til­la met ge­roer­bak­te kar­bo­na­de en bloem­kool

(18)
20 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.