Iedereen kent de klassieke aardappelen-groente-vlees met bloemkool, van vroeger. Maar je kunt zo veel meer met deze kool. Maak er eens couscous van of een pizzabodem.

Bloemkool-pizzabodem
Bloemkool is een mooie Hollandse koolsoort, vol vitamine c en rijk aan eiwit. En bovendien hartstikke veelzijdig. Lekker in curry’s en pasta’s, bijvoorbeeld in pappardelle met truffel-roomsaus en bloemkool. Maar ook te gebruiken om een (glutenvrije) pizzabodem van te maken. Lekker met ui, paprika, mozzarella en olijven. Probeer ook eens de mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip.

Rauw
Bloemkool kun je ook prima rauw eten, bijvoorbeeld bij de kaasfondue. Of als hartige snack, met een lekkere dipsaus. Ook heel lekker: couscous gemaakt van bloemkool. Met makreel en granaatappel. Hartstikke goed voor je en makkelijk voor op een doordeweekse dag. Dit gerecht staat namelijk binnen vijftien minuten op tafel. Nog niet genoeg inspiratie? Nog een dan: gril de bloemkool eens, in plakken. Bijvoorbeeld voor een bloemkoolsalade met spekjes en paprika.

Wit of groen
Wist je dat de witte bloemknoppen van de bloemkool niet zomaar wit blijven? De kool behoudt z’n witte kleur, doordat de knoppen afgedekt worden door de grote bladeren. Ook iets om in de gaten te houden als je zelf bloemkool verbouwt. Je zult zien dat, als de grote bladeren hun werk niet goed doen, de kool groen kleurt. Naast de witte bloemkool is er dan ook een groene variant en zelfs een paarse. Ook is er de Romanesco, die een geelgroene piramidevormige krop heeft en milder en zoeter smaakt dan witte bloemkool.

Lees meer

Bloem­kool (285)

sorteer op
recept Driekleurenbloemkool

Drie­kleu­ren­bloem­kool

(4)
15 min.
recept Geroosterde bloemkool met tomatensalsa

Ge­roos­ter­de bloem­kool met to­ma­ten­sal­sa

(37)
1 u. 20 min.
recept Geroosterde bloemkool met zoete-aardappelpuree

Ge­roos­ter­de bloem­kool met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

(0)
25 min.
recept Gegratineerde bloemkool met paprika en ui

Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool met pa­pri­ka en ui

(193)
30 min.
recept Bloemkool-wortelpureehapje (baby 6 maanden)

Bloem­kool-wor­tel­pu­ree­hap­je (ba­by 6 maan­den)

(46)
10 min.
recept Kip tikka met bloemkool

Kip tik­ka met bloem­kool

(24)
20 min.
recept Indiase bloemkool (aloo gobi)

In­di­a­se bloem­kool (aloo go­bi)

(131)
30 min.
recept Pompoencurry met kiphaasjes en bloemkool

Pom­poen­cur­ry met kip­haas­jes en bloem­kool

(2)
20 min.
recept Kerriekip met bloemkool

Ker­rie­kip met bloem­kool

(238)
55 min.
recept Indiase curry met kip, bloemkool & rode aardappel

In­di­a­se cur­ry met kip, bloem­kool & ro­de aard­ap­pel

(33)
30 min.
recept Penne met tonijn en bloemkool

Pen­ne met to­nijn en bloem­kool

(66)
25 min.
recept Bloemkool met komijnekaas

Bloem­kool met ko­mij­ne­kaas

(17)
40 min.
recept Monique van Loons pasta met geroosterde bloemkool en krokant broodkruim

Mo­ni­que van Loons pas­ta met ge­roos­ter­de bloem­kool en kro­kant brood­kruim

(13)
40 min.
recept Kabeljauw met bloemkool en sinaasappel

Ka­bel­jauw met bloem­kool en si­naas­ap­pel

(63)
20 min.
recept Ovenomelet met bloemkool

Oveno­me­let met bloem­kool

(78)
35 min.
recept Tartaar en bloemkool met gorgonzola

Tar­taar en bloem­kool met gor­gon­zo­la

(25)
25 min.
recept Bloemkool-broccolitaart

Bloem­kool-broc­co­li­taart

(260)
1 uur
recept Roergebakken bloemkool

Roer­ge­bak­ken bloem­kool

(151)
15 min.
recept Bloemkool met room-pestosaus

Bloem­kool met room-pes­to­saus

(25)
25 min.
recept Curry van bloemkool, aardappelen en eieren

Cur­ry van bloem­kool, aard­ap­pe­len en ei­e­ren

(160)
30 min.
recept Spitskool en bloemkool

Spits­kool en bloem­kool

(71)
25 min.
recept Bloemkool met groninger worst

Bloem­kool met gro­nin­ger worst

(19)
30 min.
recept Geroosterde bloemkool

Ge­roos­ter­de bloem­kool

(25)
1 u. 25 min.
recept Kalfsoester met bloemkool en broccoli

Kalfs­oes­ter met bloem­kool en broc­co­li

(10)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.