Als de eerste snijbonen van ’t land komen, weet je dat de lente eraan komt. Lekker! Gekookt, gestoomd of roergebakken, met een stevige bite.

25 cm boon
Je kent ze wel, van de markt, de groenteafdeling in de supermarkt, of van vroeger thuis: die lange platte bonen. Ze kunnen wel 25 centimeter lang worden! Maar eenmaal op het bord zijn ze gesneden in kleine stukjes, omdat snijbonen te stug zijn om in z’n geheel te eten.

Overseas
De klassieke snijboon eet je met aardappelen en vlees, bijvoorbeeld met een rundervink en ovenaardappelen, lekker Hollands. Maar de boon gaat inmiddels net zo makkelijk de grens over, gecombineerd met pasta of rijst. Maak eens een recept voor oosterse snijbonensalade met varkenshaas en wasabibollen of wortelpasta met snijbonen, tomaat en tonijn.

Roerbakken
Zin in bonen met een bite? Kies er dan voor de snijbonen te roerbakken, tien minuten is genoeg. Bijvoorbeeld in een gerecht met noedels, kip, paddenstoelen & sla.

Gesneden
Koop je hele snijbonen, was ze dan goed en verwijder de puntjes. Trek er met het schoonmaken ook meteen de eventuele harde draden vanaf. Geen zin in? Koop dan gesneden snijbonen in een zak, wel zo makkelijk.

Lees meer

Snijbonen (135)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.