Snijbonen

Als de eerste snijbonen van ’t land komen, weet je dat de lente eraan komt. Lekker! Gekookt, gestoomd of roergebakken, met een stevige bite.

Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla
Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla

Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 270 g udon-noedels
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 1 limoen
  • 3 el sojasaus
  • 300 g kipfilethaasje
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el arachideolie
  • 400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui
  • 200 g verse gesneden snijbonen
  • 4 el oestersaus
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • wok
  • aluminiumfolie
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de sojasaus met een halve eetlepel limoensap per persoon tot een saus.
  3. Halveer de kipfilethaasjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de kip met de sojasaus in 5 min. al omscheppend op hoog vuur gaar. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook, paddenstoelenmix en snijbonen 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de oestersaus en noedels toe en verwarm al omscheppend 3 min.
  5. Serveer de noedels met de kip, sla en limoen-sojasaus. Aan tafel schept iedereen zelf wat noedels en kip in een blaadje sla, rolt deze op en dipt in de saus.