Met een kaasplankje en bitterballen is het altijd goed borrelen, tuurlijk. Maar wat ook lekker weghapt zijn pittig gekruide amandelen, steamed buns en onze favoriet: pittige kipvleugeltjes. Maak maar veel.

Op z’n Japans
Leuk om eens te doen: een themaborrel. Kies voor Japans en maak heerlijke sushi, zoals urumaki sushi. Sake (rijstwijn) of witte wijn erbij en de hapjes serveer je op platte Japanse schaaltjes of in aardewerken kommetjes.

Tapas
Ook zeer geschikt bij een goed glas wijn of zomerbiertje: tapas. Wist je trouwens dat we het woord ‘tapas’ te danken hebben aan vliegen? Spaanse barkeepers legden vroeger een schoteltje met een stukje kaas, worst of een paar olijfjes op de glazen zodat er geen beestjes in kwamen. Kies voor een pittige tortilla, gemarineerde artisjokken of nacho met kaas en verse koriander. In je glas zit witte sangria of een bruisende cava met perensap en honing. Niks meer aan doen. Basta.

Russisch
Natuurlijk: het welbekende Russische eitje mag, maar de Russische borrelkeuken kent meer geheimen, zoals de blini. Niet iets uit Italië, maar kleine, luchtige pannenkoekjes uit Rusland. Handig aan de blini: je kunt er de hartige kant mee op (de klassieker is met kaviaar en zure room) of de zoete. Maak ‘m dan met honing, jam en zure room. Natuurlijk serveer je er wodka bij: puur of in een heerlijke cocktail.

Borrelen zonder alcohol
Liever nuchter op de borrel? Maak een alcoholvrije cocktail zoals een bruisend cranberrysapje of een virgin mojito. Ook leuk voor kinderen, kunnen ze meeproosten.

Lees meer

Bor­rel (1.137)

sorteer op
recept Pangasiusschotel met rivierkreeftjes

Pan­gasi­us­scho­tel met ri­vier­kreef­tjes

(38)
20 min.
recept Citroengras-garnalensaté

Ci­troen­gras-gar­na­len­sa­té

(18)
2 u. 25 min.
recept Visspies met laurier en citroen

Vis­spies met lau­rier en ci­troen

(30)
2 u. 20 min.
recept Pittige kippenvleugels met mango en pindadip

Pit­ti­ge kip­pen­vleu­gels met man­go en pin­da­dip

(10)
1 u. 55 min.
recept Mosselen met spekjes en Italiaanse kruiden

Mos­se­len met spek­jes en Ita­li­aan­se krui­den

(31)
25 min.
recept Krielaardappels met salsa verde

Kriel­aard­ap­pels met sal­sa ver­de

(12)
20 min.
recept Spinazie-artisjokdip met nacho's

Spi­na­zie-ar­ti­sjok­dip met na­cho's

(17)
10 min.
recept Indiaas vispakketje met yoghurt en kokos

In­di­aas vis­pak­ket­je met yog­hurt en ko­kos

(43)
30 min.
recept Platbrood van de barbecue

Plat­brood van de bar­be­cue

(57)
30 min.
recept Gambaspiesjes met dip

Gam­ba­spies­jes met dip

(31)
15 min.
recept Tonijnspies teriyaki

To­nijnspies te­riy­a­ki

(43)
25 min.
recept Tempura van groene en witte asperges

Tem­pu­ra van groe­ne en wit­te as­per­ges

(15)
30 min.
recept Crostini met gorgonzola en prei

Cros­ti­ni met gor­gon­zo­la en prei

(9)
10 min.
recept Zalmspies met Parmaham en rozemarijn

Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

(76)
1 u. 30 min.
recept Reuzengarnalen-biefstukspiesjes met limoen

Reu­zen­gar­na­len-bief­stuk­spies­jes met li­moen

(16)
15 min.
recept Gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise

Ge­krui­de kip­stuk­jes met knof­look­may­o­nai­se

(79)
20 min.
recept Saucijzenbroodjes met shiitake

Sau­cij­zen­brood­jes met shii­ta­ke

(53)
1 u. 5 min.
recept Pofaardappel met forelcrème

Po­faard­ap­pel met fo­rel­crè­me

(15)
1 u. 10 min.
recept Mediterrane boter

Me­di­ter­ra­ne bo­ter

(29)
10 min.
recept Apenfratsen

Apen­frat­sen

(10)
35 min.
recept Spinaziepoffertjes met crème fraîche en zalm

Spi­na­zie­pof­fer­tjes met crè­me fraî­che en zalm

(66)
30 min.
recept Reuzengarnalen met paprikadip

Reu­zen­gar­na­len met pa­pri­ka­dip

(55)
1 u. 55 min.
recept Kalfsgehaktspiesjes met salie

Kalfs­ge­hakt­spies­jes met sa­lie

(12)
30 min.
recept Vegetarische rijstvelloempia’s

Ve­ge­ta­ri­sche rijst­vel­loem­pia’s

(114)
40 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.