Met een kaasplankje en bitterballen is het altijd goed borrelen, tuurlijk. Maar wat ook lekker weghapt zijn pittig gekruide amandelen, steamed buns en onze favoriet: pittige kipvleugeltjes. Maak maar veel.

Op z’n Japans
Leuk om eens te doen: een themaborrel. Kies voor Japans en maak heerlijke sushi, zoals urumaki sushi. Sake (rijstwijn) of witte wijn erbij en de hapjes serveer je op platte Japanse schaaltjes of in aardewerken kommetjes.

Tapas
Ook zeer geschikt bij een goed glas wijn of zomerbiertje: tapas. Wist je trouwens dat we het woord ‘tapas’ te danken hebben aan vliegen? Spaanse barkeepers legden vroeger een schoteltje met een stukje kaas, worst of een paar olijfjes op de glazen zodat er geen beestjes in kwamen. Kies voor een pittige tortilla, gemarineerde artisjokken of nacho met kaas en verse koriander. In je glas zit witte sangria of een bruisende cava met perensap en honing. Niks meer aan doen. Basta.

Russisch
Natuurlijk: het welbekende Russische eitje mag, maar de Russische borrelkeuken kent meer geheimen, zoals de blini. Niet iets uit Italië, maar kleine, luchtige pannenkoekjes uit Rusland. Handig aan de blini: je kunt er de hartige kant mee op (de klassieker is met kaviaar en zure room) of de zoete. Maak ‘m dan met honing, jam en zure room. Natuurlijk serveer je er wodka bij: puur of in een heerlijke cocktail.

Borrelen zonder alcohol
Liever nuchter op de borrel? Maak een alcoholvrije cocktail zoals een bruisend cranberrysapje of een virgin mojito. Ook leuk voor kinderen, kunnen ze meeproosten.

Lees meer

Bor­rel (1.133)

sorteer op
recept Spiesjes met eendenborst

Spies­jes met een­den­borst

(26)
1 u. 30 min.
recept Olijven met ham en bosui

Olij­ven met ham en bos­ui

(9)
10 min.
recept Bloemkooldip met mierikswortel

Bloem­kool­dip met mie­riks­wor­tel

(10)
35 min.
recept Satétosti met rauwkost

Sa­té­tos­ti met rauw­kost

(11)
15 min.
recept Witte-chocoladekersentruffels

Wit­te-cho­co­la­de­ker­sen­truf­fels

(13)
4 u. 15 min.
recept Tempurafrites met wasabimayonaise

Tem­pu­raf­ri­tes met wa­sa­bi­may­o­nai­se

(42)
40 min.
recept Bruschette basisrecept met 4 belegvariaties

Bruschet­te ba­sis­re­cept met 4 be­leg­va­ri­a­ties

(106)
10 min.
recept Aardappelsoufflé met gruyère

Aard­ap­pel­souf­flé met gruy­è­re

(39)
22 min.
recept Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus

Spies­jes van sla- en run­der­vink met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

(6)
25 min.
recept Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn

Wen­tel­teef­jes met gor­gon­zo­la en ro­ze­ma­rijn

(50)
20 min.
recept Mediterrane appeltaart

Me­di­ter­ra­ne ap­pel­taart

(150)
1 u. 25 min.
recept Amerikaanse ham met pittige vruchtencompote

Ame­ri­kaan­se ham met pit­ti­ge vruch­ten­com­po­te

(13)
1 u. 50 min.
recept Courgetterolletjes met tapenade

Cour­get­te­rol­le­tjes met ta­pe­na­de

(36)
15 min.
recept Marmercake

Mar­mer­ca­ke

(88)
1 u. 40 min.
recept Stokjesbrood tonijnsalade met tomaat en augurk

Stok­jes­brood to­nijn­sa­la­de met to­maat en au­gurk

(30)
23 min.
recept 3x kaasballetjes

3x kaas­bal­le­tjes

(18)
1 u. 15 min.
recept Moinkballs

Moink­balls

(4)
45 min.
recept Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Kas­tan­je­cham­pig­nons met an­sjo­vis­crè­me

(34)
10 min.
recept Groentekerstboom

Groente­kerst­boom

(5)
15 min.
recept Poffersticks

Pof­fer­sticks

(40)
15 min.
recept Kipsaté met pindakokossaus

Kip­sa­té met pin­da­ko­kos­saus

(25)
30 min.
recept Vietnamese groenteomeletjes

Viet­na­me­se groen­teo­me­le­tjes

(20)
20 min.
recept Steamed buns met pittige garnalen

Steamed buns met pit­ti­ge gar­na­len

(14)
1 u. 15 min.
recept Krokante zalm met rozemarijn

Kro­kan­te zalm met ro­ze­ma­rijn

(40)
20 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.