Met een kaasplankje en bitterballen is het altijd goed borrelen, tuurlijk. Maar wat ook lekker weghapt zijn pittig gekruide amandelen, steamed buns en onze favoriet: pittige kipvleugeltjes. Maak maar veel.

Op z’n Japans
Leuk om eens te doen: een themaborrel. Kies voor Japans en maak heerlijke sushi, zoals urumaki sushi. Sake (rijstwijn) of witte wijn erbij en de hapjes serveer je op platte Japanse schaaltjes of in aardewerken kommetjes.

Tapas
Ook zeer geschikt bij een goed glas wijn of zomerbiertje: tapas. Wist je trouwens dat we het woord ‘tapas’ te danken hebben aan vliegen? Spaanse barkeepers legden vroeger een schoteltje met een stukje kaas, worst of een paar olijfjes op de glazen zodat er geen beestjes in kwamen. Kies voor een pittige tortilla, gemarineerde artisjokken of nacho met kaas en verse koriander. In je glas zit witte sangria of een bruisende cava met perensap en honing. Niks meer aan doen. Basta.

Russisch
Natuurlijk: het welbekende Russische eitje mag, maar de Russische borrelkeuken kent meer geheimen, zoals de blini. Niet iets uit Italië, maar kleine, luchtige pannenkoekjes uit Rusland. Handig aan de blini: je kunt er de hartige kant mee op (de klassieker is met kaviaar en zure room) of de zoete. Maak ‘m dan met honing, jam en zure room. Natuurlijk serveer je er wodka bij: puur of in een heerlijke cocktail.

Borrelen zonder alcohol
Liever nuchter op de borrel? Maak een alcoholvrije cocktail zoals een bruisend cranberrysapje of een virgin mojito. Ook leuk voor kinderen, kunnen ze meeproosten.

Lees meer

Bor­rel (1.111)

sorteer op
recept Spaanse kalkoensjasliek

Spaan­se kal­koens­jas­liek

(8)
25 min.
recept Kipfilet met appel en dragon

Kip­fi­let met ap­pel en dra­gon

(53)
30 min.
recept Varkensschnitzel met tonijnmayonaise

Var­kens­schnit­zel met to­nijn­may­o­nai­se

(15)
25 min.
recept Ribeye met rucolapesto

Ri­beye met ru­co­l­a­pes­to

(27)
15 min.
recept Tilapia met salie in parmaham

Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

(43)
20 min.
recept Spinazie-artisjokdip met nacho's

Spi­na­zie-ar­ti­sjok­dip met na­cho's

(17)
10 min.
recept Spareribs met paprika-korianderdip

Spa­re­ribs met pa­pri­ka-ko­ri­an­der­dip

(21)
20 min.
recept Tonijncarpaccio met spekjesdressing

To­nijn­car­p­ac­cio met spek­jes­dres­sing

(48)
20 min.
recept Zuurdesemtoast met Coburgerham

Zuur­de­sem­toast met Co­bur­ger­ham

(6)
15 min.
recept Bruine boterham met mozzarella & aardbeien

Brui­ne bo­ter­ham met moz­za­rel­la & aard­bei­en

(14)
10 min.
recept Mezze met feta

Mez­ze met fe­ta

(23)
2 u. 15 min.
recept Met roomkaas gevulde karbonade

Met room­kaas ge­vul­de kar­bo­na­de

(12)
15 min.
recept Zeewolffilet met een kruidenslaatje

Zee­wolf­fi­let met een krui­den­slaatje

(11)
20 min.
recept Zeeuwse bolussen

Zeeuw­se bo­lus­sen

(85)
2 u. 15 min.
recept Meergranen boterham met rookvlees & kappertjes

Meer­gra­nen bo­ter­ham met rook­vlees & kap­per­tjes

(7)
10 min.
recept Gefrituurde risottoballetjes

Ge­fri­tuur­de ri­sot­to­bal­le­tjes

(15)
2 u. 15 min.
recept Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip

Lams­ko­te­le­tjes met ar­ti­sjok-yog­hurt­dip

(13)
2 u. 20 min.
recept Courgetterolletjes met tapenade

Cour­get­te­rol­le­tjes met ta­pe­na­de

(36)
15 min.
recept Krokante zalm met rozemarijn

Kro­kan­te zalm met ro­ze­ma­rijn

(40)
20 min.
recept Boterbabbelaars

Bo­ter­bab­be­laars

(49)
20 min.
recept Brabants roggebrood met hummus & komkommer

Bra­bants rog­ge­brood met hum­mus & kom­kom­mer

(23)
5 min.
recept Scandinavische gehaktspies

Scan­di­na­vi­sche ge­hakt­spies

(22)
1 u. 25 min.
recept Maïskolf met ansjovis-dilleboter

Ma­ïs­kolf met an­sjo­vis-dil­le­bo­ter

(11)
30 min.
recept Koud avocadosoepje met geitenkaas

Koud avo­ca­do­soep­je met gei­ten­kaas

(103)
10 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.