Eieren zijn veelzijdig. Je kan ze koken, pocheren of bakken en eigenlijk ook in elke maaltijd gebruiken. Er zijn onnoemelijk veel eiergerechten. Maak eens ontbijtquiches van brood, spek en ei. Lekker makkelijk, want de oven doet het meeste werk. Of probeer een eggs benedict of de Franse klassieker oeuf 'en cocotte'. Liever wat later op de dag aan de eieren? Ga voor een eiburger met spek en avocado. Of bak een omelet met paddenstoelen.

Code op de eieren
Eieren en eierdozen zijn 'gecodeerd'. Aan de stempel op eieren kun je zien uit welk land ze komen en hoe ze zijn geproduceerd. Een 0 staat voor een biologisch ei, een 1 voor een vrije uitloop-ei en een 2 voor een scharrelei. De sterren op eierdozen zijn het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Hieraan kun je zien hoe kippen zijn behandeld: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

Lees meer

Eieren (90)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.