Het is écht onmisbaar met Pasen: een eitje. Om te beschilderen met de kinderen, verstopt in en rondom het huis, of gewoon lekker op je bord. Als eggs benedict bijvoorbeeld, of met broodsoldaatjes en truffelboter.

Verstoppen
Eieren zijn het symbool van vruchtbaarheid en nieuw leven, net als de lente. De traditie van het eieren zoeken komt voort uit een Germaans gebruik. Boeren verstopten eieren in het land om de goden gunstig te stemmen en zo voor een goede oogst te zorgen.

Uit de oven
Voor wie zijn ei graag op het bord terugziet, hebben we goed nieuws. Want er zijn onnoemelijk veel eiergerechten. Maak eens ontbijtquiches van brood, spek en ei. Lekker makkelijk, want de oven doet het meeste werk. En het ziet er super feestelijk uit. Of probeer de Franse klassieker oeuf 'en cocotte' eens.

Gebakken of gepocheerd

Liever een eitje uit de pan? Serveer een eiburger met spek en avocado. Of bak een omelet met paddenstoelen. Wil je uitpakken en een eitje pocheren? Kijk dan naar de instructievideo elders op de site. Het is echt veel makkelijker dan je denkt. Zeker als je het doet in de muffinvorm.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.