Recept afbeelding: Ovenschotels

Ovenschotels

Ovenschotels zijn hot, en dat snappen wij wel. Met een ovenschotel kun je eindeloos variëren: maak ‘m vega, met vlees of met vis. En terwijl de oven het werk doet, heb jij je handen vrij. Handig én heel lekker.

Wat voor ovenschotels zijn er?

Er zijn veel verschillende ovenschotels. Beantwoord daarom eerst de vraag “Waar heb ik zin in?” voordat je een ovenschotel gaat maken, want je kunt er eindeloos mee variëren. Lasagne is een van de populairste ovenschotels in Nederland. Maar we zijn ook groot fan van de Hollandse aardappelschotels. Lekker met prei & gehakt. Op zoek naar extra ovengerecht inspiratie? Onze melanzana alla parmigiana is écht een van onze favorieten.

Hoe bewaar je ovenschotels?

Afgebakken ovenschotels zijn gemiddeld 2 dagen houdbaar in de koelkast. Ovenschotels met vis zijn 1 dag houdbaar in de koelkast. Let erop dat de ovenschotel goed en snel afkoelt door bijvoorbeeld de inhoud van de ovenschaal in losse bakjes te doen. Dek de ovenschotel voordat je ‘m in de koelkast zet goed af met vershoudfolie of een deksel, zo blijft de schotel gegarandeerd vers!