Met ossenhaas, het meest luxe en malse vlees van het rund, kun je veel kanten op. Wok it your way met noedels, maak er beef Wellington van of serveer het als pronkstuk tijdens de kerstdagen: lekker met jus.

In delen
Wist je dat dit stukje vlees wordt opgesplitst in vier delen? De kop van de haas (chateaubriand, in dubbele portie), het middenstuk (tournedos) en het staartstuk (filet mignon). En ossenhaas is dus een biefstuk, want biefstuk is de benaming voor mals en mager spiervlees. Snap je ’m nog?

Exclusief
Ossenhaas staat bekend om de fijne structuur en goede zachte smaak (die lekker combineert met witte wijn). Een ander bijzonder kenmerk is dat het vlees nauwelijks tot geen vet bevat. Dit maakt de ossenhaas een uitermate mager stuk vlees. Deze fijne eigenschappen maken het een geliefd en exclusief hapje, en daarom is het ook niet goedkoop.

Bereiden
Ossenhaas klaarmaken is niet moeilijk. Maar om de fijne smaak het best tot z’n recht te laten komen, is het handig je aan deze ‘regels’ te houden: ga je bakken, zorg er dan voor dat het vlees op kamertemperatuur is en laat het na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Je kunt ossenhaas ook (aan)braden en vervolgens in de oven verder laten garen.

Lees meer

Os­sen­haas (15.838)

sorteer op
recept Penne met gehaktballetjes, groenten en romige gormas

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, groen­ten en ro­mi­ge gormas

(0)
20 min.
recept Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven

Zuur­kool­scho­tel met ham en crunchy spek uit de oven

(0)
45 min.
recept Krokante kip met gekaremelliseerde witlof en walnoten

Kro­kan­te kip met ge­ka­re­mel­li­seer­de wit­lof en wal­no­ten

(0)
25 min.
recept Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm

Hol­land­se rijst­scho­tel met warm­ge­rook­te zalm

(0)
20 min.
recept Romige minipenne met ham en groene groenten

Ro­mi­ge mi­ni­pen­ne met ham en groe­ne groen­ten

(0)
20 min.
recept Oosterse wokmaaltijd met rijst en pepermakreel

Oos­ter­se wok­maal­tijd met rijst en pe­per­ma­kreel

(2)
20 min.
recept Stamp van boerenkool en rode ui met feta en noten

Stamp van boe­ren­kool en ro­de ui met fe­ta en no­ten

(1)
25 min.
recept Hollandse biefstuk met zuurkoolsalade en bonenpuree

Hol­land­se bief­stuk met zuur­kool­sa­la­de en bo­nen­pu­ree

(0)
25 min.
recept Pasta-ovenschotel met runderballetjes en romige ricotta

Pas­ta-oven­scho­tel met run­der­bal­le­tjes en ro­mi­ge ri­cot­ta

(3)
50 min.
recept Kidsproof rode-linzenpasta met tomatensaus

Kidsp­roof ro­de-lin­zen­pas­ta met to­ma­ten­saus

(1)
25 min.
recept Avontuurlijk gekruide zwarte-bonenstoof met feta

Avon­tuur­lijk ge­krui­de zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

(26)
20 min.
recept Malse kipfilethaasjes met snijbonensalade en ovenaardappelen

Mal­se kip­fi­lethaas­jes met snij­bo­nen­sa­la­de en oven­aard­ap­pe­len

(6)
30 min.
recept Snelle broccolischotel met paddenstoelen en gehakt

Snel­le broc­co­li­scho­tel met pad­den­stoe­len en ge­hakt

(8)
15 min.
recept Broodje homemade zalmburger met kleurige salade

Brood­je ho­me­ma­de zalm­bur­ger met kleu­ri­ge sa­la­de

(1)
35 min.
recept Kinderpasta met gerookte kip en roomchampignons

Kin­der­pas­ta met ge­rook­te kip en room­cham­pig­nons

(7)
20 min.
recept Snelle quinoasalade met zalm in sojasaus

Snel­le quinoa­sa­la­de met zalm in so­ja­saus

(10)
15 min.
recept Biologische volkorenspaghetti met malse kiphaasjes

Bi­o­lo­gi­sche vol­ko­ren­spa­ghet­ti met mal­se kip­haas­jes

(3)
15 min.
recept Drie-kolenstoof met zoetzure ui en een magere gehaktbal

Drie-ko­len­stoof met zoet­zu­re ui en een ma­ge­re ge­hakt­bal

(6)
30 min.
recept Marokkaanse stoof met linzen en friszoete abrikoos

Ma­rok­kaan­se stoof met lin­zen en fris­zoe­te abri­koos

(6)
25 min.
recept Biologische dierenpasta met spekjes en pompoensaus

Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

(5)
25 min.
recept Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade

Zelf­ge­maak­te zalm­bur­ger met bie­ten­sa­la­de

(13)
40 min.
recept Spaghetti avocado-carbonara

Spa­ghet­ti avo­ca­do-car­bo­na­ra

(79)
20 min.
recept Taco's met pittige biefreepjes en bonen

Ta­co's met pit­ti­ge biefreep­jes en bo­nen

(37)
25 min.
recept Rijkgevulde couscous salade met ricotta

Rijk­ge­vul­de cous­cous sa­la­de met ri­cot­ta

(1)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.