De vraag naar koolraap groeit als eh, kool. En da’s niet gek, want de dikbuikige knol smaakt heerlijk en zit vol vitaminen. Maak er een stampotje mee, of verwerk ‘m in een stoofschotel.

Koolraap is geen knolraap
Even wat interessante feiten over deze knol van een kool. De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels. Even opletten dus.

Stoven of koken
Hoe ga je om met deze knaap? Wel, de koolraap wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten. ‘De rapen zijn gaar’ komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Het gele, geurige vlees heeft dan een zachte, zoetige en heerlijk aromatische smaak. Koolraap gaat goed samen met kaas en kaasgerechten, saucijzen, rookworst, ham en lamsvlees.

De koolraap als seizoensheld
De koolraap is een echte seizoensrakker. Als het buiten koud en nat wordt, is ‘ie op zijn best. Van oktober tot en met maart maak je er de lekkerste stoofschotels, stampotten of soep mee. Probeer ook eens lekkere frites van koolraap!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.