Koolraap

De vraag naar koolraap groeit als eh, kool. En da’s niet gek, want de dikbuikige knol smaakt heerlijk en zit vol vitaminen. Maak er een stampotje mee, of verwerk ‘m in een stoofschotel.

Koolraapquiche met gerookte kip
Koolraapquiche met gerookte kip

Koolraapquiche met gerookte kip

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
  • 1 koolraap
  • 45 g ongezouten roomboter
  • 300 g gesneden prei
  • 1 el vadouvan kruidenmix
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 bosuien
  • 250 g gerookte kipreepjes
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • quichevorm (Ø 28 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  2. Snijd de onderkant en steelaanzet van de koolraap, zodat hij stevig op de snijplank kan staan. Snijd de schil er van boven naar beneden vanaf. Verdeel de knol in 4 stukken en rasp die met de grove rasp of in de keukenmachine. Verhit 2/3 van de boter in een hapjespan en fruit hierin de koolraap en prei 5 min. Voeg de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Doe in een kom.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Meng de koolraap, prei, gerookte kip en de helft van de bosui door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de quichevorm in met de rest van de boter. Bekleed de quichevorm met de plakjes hartige taartdeeg. Verdeel het groente-kip-eimengsel over de bodem van de taart en bak de taart in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
  4. Laat de taart 15 min. afkoelen op een rooster en snijd in punten. Bestrooi met de rest van de bosui.