Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoof­scho­tels (600)

sorteer op
recept Winters stoofpotje met rijst

Win­ters stoof­pot­je met rijst

(47)
15 min.
recept Sajoer van boontjes, taugé en tofu

Sa­joer van boon­tjes, tau­gé en tofu

(46)
20 min.
recept Kofta in tomatensaus

Kof­ta in to­ma­ten­saus

(457)
30 min.
recept Penne met tonijn en gestoofde paprika

Pen­ne met to­nijn en ge­stoof­de pa­pri­ka

(178)
25 min.
recept Stoofpotje met kalfsvlees

Stoof­pot­je met kalfs­vlees

(55)
1 u. 50 min.
recept Gestoofd konijnenbout met stroop

Ge­stoofd ko­nij­nen­bout met stroop

(248)
2 u. 20 min.
recept Zwartebonenchili met kip

Zwar­te­bo­nen­chi­li met kip

(282)
26 min.
recept Ratatouille

Ra­ta­touil­le

(140)
1 u. 50 min.
recept Zweedse gehaktballetjes in citroensaus

Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes in ci­troen­saus

(30)
30 min.
recept Witte-bonenschotel met lamsvlees

Wit­te-bo­nen­scho­tel met lams­vlees

(39)
9 u. 55 min.
recept Auberginestoofpotje met bleekselderij

Au­ber­gi­ne­stoof­pot­je met bleek­sel­de­rij

(50)
30 min.
recept Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

(33)
2 u. 40 min.
recept Spruitjesstoof met paddenstoelen

Spruit­jes­stoof met pad­den­stoe­len

(27)
20 min.
recept Groentetajine met couscous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

(143)
35 min.
recept In venkel gestoofde konijnenbout

In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

(46)
1 u. 30 min.
recept Kapucijnerpannetje met oregano

Ka­pu­cij­ner­pan­ne­tje met ore­ga­no

(62)
20 min.
recept Kip in brandewijn

Kip in bran­de­wijn

(11)
1 u. 25 min.
recept Pikante spitskool-pompoenstoof

Pi­kan­te spits­kool-pom­poen­stoof

(52)
30 min.
recept Visstoof met tomaten en rozemarijn

Vis­stoof met to­ma­ten en ro­ze­ma­rijn

(62)
30 min.
recept Vegan rendang met spitskool en paddenstoelen

Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

(15)
1 u. 5 min.
recept Spaanse stoof met olijf en chipolata

Spaan­se stoof met olijf en chi­po­la­ta

(11)
15 min.
recept Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst

Spruit­jes­stamp­pot met ker­rie en rook­worst

(291)
20 min.
recept In bouillon gestoofde kip

In bouil­lon ge­stoof­de kip

(22)
20 min.
recept Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat

Ge­stoof­de var­kenslap­jes met olij­ven, sper­zie­bo­nen en to­maat

(52)
45 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.