Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (562)

sorteer op
recept Cur­ry met pom­poen­saus

Cur­ry met pom­poen­saus

15 min.
(32)
recept Ita­li­aan­se kip met ci­a­bat­ta en gre­mo­la­ta

Ita­li­aan­se kip met ci­a­bat­ta en gre­mo­la­ta

45 min.
(8)
recept Bo­log­ne­se ra­vi­o­li met cher­ry­to­ma­ten­saus

Bo­log­ne­se ra­vi­o­li met cher­ry­to­ma­ten­saus

15 min.
(17)
recept Pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

Pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

2 u. 35 min.
(10)
recept Pit­ti­ge kip­cur­ry met pak­soi en zoe­te aard­ap­pel

Pit­ti­ge kip­cur­ry met pak­soi en zoe­te aard­ap­pel

25 min.
(16)
recept Kip in zoet­zu­re saus met noe­dels en punt­pa­pri­ka

Kip in zoet­zu­re saus met noe­dels en punt­pa­pri­ka

25 min.
(31)
recept Mid­den-Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

Mid­den-Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

30 min.
(64)
recept Snel­le Spaan­se to­ma­ten­stoof met ge­hakt­bal­le­tjes

Snel­le Spaan­se to­ma­ten­stoof met ge­hakt­bal­le­tjes

25 min.
(22)
recept Spaan­se scho­tel met chi­po­la­ta­worst­jes, olij­ven & ge­bak­ken gnoc­chi

Spaan­se scho­tel met chi­po­la­ta­worst­jes, olij­ven & ge­bak­ken gnoc­chi

20 min.
(36)
recept Geu­ri­ge In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep met rijst en een ei­tje

Geu­ri­ge In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep met rijst en een ei­tje

35 min.
(39)
recept Azi­a­ti­sche spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Azi­a­ti­sche spa­ghet­ti bo­log­ne­se

25 min.
(28)
recept Thai­se vis­cur­ry met snij­bo­nen en rijst

Thai­se vis­cur­ry met snij­bo­nen en rijst

25 min.
(56)
recept Pit­ti­ge Spaan­se bo­nen­stoof met braad­worst en au­ber­gi­ne

Pit­ti­ge Spaan­se bo­nen­stoof met braad­worst en au­ber­gi­ne

25 min.
(6)
recept In­di­a­se cur­ry ma­dras met schar­rel­kip en kriel­tjes

In­di­a­se cur­ry ma­dras met schar­rel­kip en kriel­tjes

25 min.
(41)
recept Ham­lap­pen-wor­tel­stoof met pe­ter­se­lie­rijst

Ham­lap­pen-wor­tel­stoof met pe­ter­se­lie­rijst

35 min.
(12)
recept Ro­de­kool met ap­pel, mos­terd­pu­ree en ge­hakt­bal­le­tjes

Ro­de­kool met ap­pel, mos­terd­pu­ree en ge­hakt­bal­le­tjes

30 min.
(15)
recept Bouil­lon­stoof van sa­vooie­kool met ka­bel­jauw

Bouil­lon­stoof van sa­vooie­kool met ka­bel­jauw

25 min.
(10)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-room­saus en ge­stoof­de kip

Ver­se ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-room­saus en ge­stoof­de kip

25 min.
(24)
recept Zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

Zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

20 min.
(67)
recept Drie-ko­len­stoof met zoet­zu­re ui en een ma­ge­re ge­hakt­bal

Drie-ko­len­stoof met zoet­zu­re ui en een ma­ge­re ge­hakt­bal

30 min.
(7)
recept Ma­rok­kaan­se lin­zen­scho­tel met aard­ap­pel & abri­koos

Ma­rok­kaan­se lin­zen­scho­tel met aard­ap­pel & abri­koos

25 min.
(69)
recept Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

25 min.
(13)
recept Hol­land­se bo­nen­stoof met boe­ren­kool

Hol­land­se bo­nen­stoof met boe­ren­kool

20 min.
(20)
recept Griek­se run­der­scho­tel met ho­me­ma­de tzat­zi­ki

Griek­se run­der­scho­tel met ho­me­ma­de tzat­zi­ki

30 min.
(32)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.