Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (566)

sorteer op
recept Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

9 u. 20 min.
(10)
recept Zoe­te blik­sem met ap­pel en spek

Zoe­te blik­sem met ap­pel en spek

30 min.
(209)
recept Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

35 min.
(28)
recept Lin­zen­bo­log­ne­se

Lin­zen­bo­log­ne­se

30 min.
(19)
recept Pi­ta­brood­je met pom­poen­ta­ji­ne en fala­fel

Pi­ta­brood­je met pom­poen­ta­ji­ne en fa­la­fel

35 min.
(102)
recept Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

30 min.
(195)
recept Zwar­te­bo­nen­stoof met tofu en gor­di­ta's

Zwar­te­bo­nen­stoof met tofu en gor­di­ta's

15 min.
(22)
recept Braad­worst & cran­ber­ry­zuur­kool

Braad­worst & cran­ber­ry­zuur­kool

15 min.
(13)
recept Broc­co­li­pu­ree & stro­ga­noff­bal­le­tjes

Broc­co­li­pu­ree & stro­ga­noff­bal­le­tjes

15 min.
(46)
recept Pom­poen-pa­pri­kastoof met ei en brood

Pom­poen-pa­pri­kastoof met ei en brood

55 min.
(72)
recept Pom­poen-pa­pri­kastoof

Pom­poen-pa­pri­kastoof

35 min.
(151)
recept Mexi­caan­se stoof met zwar­te bo­nen

Mexi­caan­se stoof met zwar­te bo­nen

15 min.
(204)
recept Me­di­ter­ra­ne ra­ta­touil­le met mal­se kip en rijst

Me­di­ter­ra­ne ra­ta­touil­le met mal­se kip en rijst

30 min.
(43)
recept Kar­bo­na­de met ci­troen­wor­tel­tjes en aard­ap­pel­pu­ree

Kar­bo­na­de met ci­troen­wor­tel­tjes en aard­ap­pel­pu­ree

15 min.
(56)
recept Lim­burgs zoer­vleisj

Lim­burgs zoer­vleisj

26 u. 15 min.
(129)
recept Zo­mer­stoof met ra­ta­touil­le en chi­po­la­ta

Zo­mer­stoof met ra­ta­touil­le en chi­po­la­ta

50 min.
(145)
recept Ra­ta­touil­le

Ra­ta­touil­le

40 min.
(349)
recept In­di­a­se cur­ry met ko­kos­melk, kip en mei­ra­pen

In­di­a­se cur­ry met ko­kos­melk, kip en mei­ra­pen

35 min.
(176)
recept Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

35 min.
(145)
recept Groen­ten in Thai­se cur­ry­saus

Groen­ten in Thai­se cur­ry­saus

15 min.
(102)
recept Stoof­vis met sa­la­mi en pa­pri­ka

Stoof­vis met sa­la­mi en pa­pri­ka

15 min.
(43)
recept Pit­ti­ge gnoc­chi-lin­zen­scho­tel met worst

Pit­ti­ge gnoc­chi-lin­zen­scho­tel met worst

15 min.
(255)
recept Kip­cur­ry met su­gar­snaps

Kip­cur­ry met su­gar­snaps

15 min.
(103)
recept Ita­li­aans stoof­vlees

Ita­li­aan­s stoof­vlees

2 u. 25 min.
(710)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.