Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (564)

sorteer op
recept Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

35 min.
(126)
recept Rijk­ge­vul­de chi­li met kip, zwar­te bo­nen en knap­pe­ri­ge mais

Rijk­ge­vul­de chi­li met kip, zwar­te bo­nen en knap­pe­ri­ge mais

30 min.
(22)
recept But­ter chic­ken in wraps

But­ter chic­ken in wraps

15 min.
(37)
recept Kip­stoof in ro­mi­ge mos­terd­saus

Kip­stoof in ro­mi­ge mos­terd­saus

17 min.
(96)
recept Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

25 min.
(84)
recept Snel­le coq au vin blanc

Snel­le coq au vin blanc

30 min.
(102)
recept Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

3 u. 40 min.
(47)
recept Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

25 min.
(9)
recept Ea­sy pom­poen­chi­li

Ea­sy pom­poen­chi­li

40 min.
(295)
recept Erik van Loo's zoer­vleisj

Erik van Loo's zoer­vleisj

51 uur
(89)
recept Tor­til­la's met var­kens­vlees, kool en ana­nas

Tor­til­la's met var­kens­vlees, kool en ana­nas

2 u. 30 min.
(45)
recept Bo­nen­stoof met au­ber­gi­ne en olij­ven

Bo­nen­stoof met au­ber­gi­ne en olij­ven

15 min.
(27)
recept Na­zo­mer­stoof met cour­get­te, spek & ven­kel

Na­zo­mer­stoof met cour­get­te, spek & ven­kel

1 u. 5 min.
(133)
recept To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

15 min.
(139)
recept Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

1 u. 10 min.
(14)
recept Dahl met spi­na­zie

Dahl met spi­na­zie

40 min.
(153)
recept Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

3 uur
(52)
recept Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

15 min.
(203)
recept Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

25 min.
(143)
recept Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

3 u. 25 min.
(24)
recept In­di­a­se bir­y­a­ni

In­di­a­se bir­y­a­ni

45 min.
(133)
recept Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

15 min.
(266)
recept Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

9 u. 20 min.
(10)
recept Zoe­te blik­sem met ap­pel en spek

Zoe­te blik­sem met ap­pel en spek

30 min.
(209)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.