Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (565)

sorteer op
recept Su­ka­de met wit­te bo­nen en snij­bo­nen

Su­ka­de met wit­te bo­nen en snij­bo­nen

2 u. 30 min.
(21)
recept Stoof met run­der­chi­po­la­ta en sper­zie­bo­nen

Stoof met run­der­chi­po­la­ta en sper­zie­bo­nen

30 min.
(69)
recept Sud­der­vlees met fri­tes

Sud­der­vlees met fri­tes

3 u. 25 min.
(198)
recept Pas­ta met jon­ge ka­pu­cij­ners en cham­pig­nons

Pas­ta met jon­ge ka­pu­cij­ners en cham­pig­nons

20 min.
(63)
recept Pi­kan­te cho­ri­zo­stoof­pot met rijst

Pi­kan­te cho­ri­zo­stoof­pot met rijst

25 min.
(139)
recept Pom­poen­cur­ry met naan­brood

Pom­poen­cur­ry met naan­brood

30 min.
(457)
recept Pom­poen met tofu en cas­hew­no­ten

Pom­poen met tofu en cas­hew­no­ten

30 min.
(162)
recept Pasta­schelp­jes met gar­na­len in prei-room­saus

Pas­ta­schelp­jes met gar­na­len in prei-room­saus

20 min.
(137)
recept Mak­ke­lij­ke ge­hakt­ha­chee met ro­de­kool

Mak­ke­lij­ke ge­hakt­ha­chee met ro­de­kool

30 min.
(112)
recept Var­kens­stoof­pot­je met cho­ri­zo en pe­per

Var­kens­stoof­pot­je met cho­ri­zo en pe­per

1 u. 10 min.
(93)
recept Kip­stoof­pot­je met prei en spek

Kip­stoof­pot­je met prei en spek

30 min.
(147)
recept In­di­a­se vis­cur­ry met broc­co­li

In­di­a­se vis­cur­ry met broc­co­li

20 min.
(382)
recept Mexi­caan­se krab met rijst

Mexi­caan­se krab met rijst

30 min.
(162)
recept Ma­rok­kaan­se kip met abri­ko­zen

Ma­rok­kaan­se kip met abri­ko­zen

1 u. 30 min.
(261)
recept Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

2 u. 30 min.
(328)
recept Krui­di­ge In­di­sche kip

Krui­di­ge In­di­sche kip

25 min.
(150)
recept Pan­gasi­us­fi­let in to­ma­ten-spek­jes­saus

Pan­ga­si­us­fi­let in to­ma­ten-spek­jes­saus

30 min.
(170)
recept Run­der­stoof­scho­tel met kruid­na­gel en bier

Run­der­stoof­scho­tel met kruid­na­gel en bier

4 u. 20 min.
(257)
recept Stap-voor-stap coq au vin

Stap-voor-stap coq au vin

2 u. 40 min.
(217)
recept Ro­de rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

Ro­de rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

2 u. 35 min.
(63)
recept Krui­di­ge rund­vlees­cur­ry

Krui­di­ge rund­vlees­cur­ry

2 u. 25 min.
(95)
recept Pas­ta met krui­di­ge pom­poen­saus en gei­ten­kaas

Pas­ta met krui­di­ge pom­poen­saus en gei­ten­kaas

30 min.
(231)
recept Cous­cous met kik­ker­erw­ten en ge­vul­de to­ma­ten

Cous­cous met kik­ker­erw­ten en ge­vul­de to­ma­ten

20 min.
(58)
recept In olijf­olie ge­stoof­de ka­bel­jauw met krui­den

In olijf­olie ge­stoof­de ka­bel­jauw met krui­den

45 min.
(65)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.