Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (565)

sorteer op
recept Run­der­stoof­vlees met ro­de wijn

Run­der­stoof­vlees met ro­de wijn

4 u. 20 min.
(388)
recept Ge­stoof­de ti­la­pia met pa­pri­ka

Ge­stoof­de ti­la­pia met pa­pri­ka

30 min.
(66)
recept Ge­stoofd rund­vlees in ko­kos­melk

Ge­stoofd rund­vlees in ko­kos­melk

2 u. 55 min.
(135)
recept Rund­vlees met ket­jap en krui­den

Rund­vlees met ket­jap en krui­den

2 u. 15 min.
(202)
recept Kip ge­stoofd in ko­kos­melk met koen­jit

Kip ge­stoofd in ko­kos­melk met koen­jit

55 min.
(52)
recept Spruit­jes­cur­ry met no­ten­rijst

Spruit­jes­cur­ry met no­ten­rijst

20 min.
(116)
recept Ro­mi­ge biet­jes met ge­hakt­bal­le­tjes

Ro­mi­ge biet­jes met ge­hakt­bal­le­tjes

30 min.
(83)
recept Ge­stoof­de krui­den­zuur­kool met worst­jes

Ge­stoof­de krui­den­zuur­kool met worst­jes

30 min.
(33)
recept Kip ajam pa­ni­ki met Chi­ne­se kool en kom­kom­mer

Kip ajam pa­ni­ki met Chi­ne­se kool en kom­kom­mer

30 min.
(93)
recept Ro­de­kool met spek­jes en braad­worst

Ro­de­kool met spek­jes en braad­worst

30 min.
(63)
recept Vis­stoof­pot­je met rijst

Vis­stoof­pot­je met rijst

35 min.
(430)
recept Ge­stoof­de kip met ka­neel en prui­men

Ge­stoof­de kip met ka­neel en prui­men

30 min.
(99)
recept Chi­li­stoof

Chi­li­stoof

3 u. 20 min.
(81)
recept Run­der­stoof­pot met ro­de pe­per van res­tau­rant Gou­ver­neur de Rou­vil­le

Run­der­stoof­pot met ro­de pe­per van res­tau­rant Gou­ver­neur de Rou­vil­le

2 u. 20 min.
(451)
recept Vlees-en-vis­pot­je

Vlees-en-vis­pot­je

20 min.
(52)
recept Frui­ti­ge bal­le­tjes

Frui­ti­ge bal­le­tjes

25 min.
(25)
recept Run­der­vin­ken in bier

Run­der­vin­ken in bier

30 min.
(118)
recept In­di­a­se cur­ry met pan­gasi­us­fi­let

In­di­a­se cur­ry met pan­ga­si­us­fi­let

25 min.
(150)
recept Pi­kan­te spits­kool-pom­poen­stoof

Pi­kan­te spits­kool-pom­poen­stoof

30 min.
(52)
recept Bo­nen­scho­tel met pas­ta en aman­de­len

Bo­nen­scho­tel met pas­ta en aman­de­len

25 min.
(47)
recept Ge­stoof­de schou­der­kar­bo­na­des met si­naas­ap­pel­saus

Ge­stoof­de schou­der­kar­bo­na­des met si­naas­ap­pel­saus

55 min.
(52)
recept Thais stoof­pot­je

Thais stoof­pot­je

3 uur
(442)
recept Stoof­pot­je met var­kens­fi­let en cham­pig­nons

Stoof­pot­je met var­kens­fi­let en cham­pig­nons

30 min.
(88)
recept Ha­chee van An­ne­ma­rie

Ha­chee van An­ne­ma­rie

2 u. 20 min.
(2.204)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.