Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (562)

sorteer op
recept Ve­gastoof met ge­le pa­pri­ka, broc­co­li & bas­ma­ti­rijst

Ve­gastoof met ge­le pa­pri­ka, broc­co­li & bas­ma­ti­rijst

25 min.
(2)
recept Rund­vlees in ro­de wijn met pas­ta

Rund­vlees in ro­de wijn met pas­ta

1 u. 50 min.
(53)
recept Pom­poen­cur­ry met ui en bloem­kool

Pom­poen­cur­ry met ui en bloem­kool

40 min.
(82)
recept Ge­le cur­ry met lin­zen, pa­pri­ka & mal­se kip

Ge­le cur­ry met lin­zen, pa­pri­ka & mal­se kip

25 min.
(10)
recept Si­naas­ap­pel-kar­de­mom kip­stoof

Si­naas­ap­pel-kar­de­mom kip­stoof

45 min.
(5)
recept Bo­nen­stoof met cour­get­te, au­ber­gi­ne en worst­jes

Bo­nen­stoof met cour­get­te, au­ber­gi­ne en worst­jes

35 min.
(14)
recept Viet­na­mees stoof­vlees van shor­t­ribs

Viet­na­mees stoof­vlees van shor­t­ribs

3 u. 15 min.
(4)
recept Snel­le pa­pri­kastoof met run­der­reep­jes en rijst

Snel­le pa­pri­kastoof met run­der­reep­jes en rijst

25 min.
(16)
recept Kip-groen­te­stoof met cous­cous en munt

Kip-groen­te­stoof met cous­cous en munt

35 min.
(32)
recept Hol­land­se run­der­stoof met knol­sel­de­rijf­ri­tes

Hol­land­se run­der­stoof met knol­sel­de­rijf­ri­tes

5 u. 45 min.
(17)
recept Ro­de­kool ge­stoofd in bal­sa­mi­co

Ro­de­kool ge­stoofd in bal­sa­mi­co

30 min.
(6)
recept Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

35 min.
(47)
recept Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

20 min.
(14)
recept Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

25 min.
(9)
recept Ren­dang­bal­le­tjes met snij­bo­nen

Ren­dang­bal­le­tjes met snij­bo­nen

25 min.
(73)
recept Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

Fran­se vis­stoof met zalm en mos­se­len

25 min.
(6)
recept Krui­di­ge spelt met me­di­te­ra­ne ra­ta­touil­le

Krui­di­ge spelt met me­di­te­ra­ne ra­ta­touil­le

1 u. 5 min.
(3)
recept Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

1 u. 5 min.
(89)
recept Kip in ren­dang­saus

Kip in ren­dang­saus

1 u. 15 min.
(54)
recept Ge­stoof­de kip in ap­pel­sap met sper­zie­bo­nen & aard­ap­pel

Ge­stoof­de kip in ap­pel­sap met sper­zie­bo­nen & aard­ap­pel

45 min.
(51)
recept Een­pans­ge­recht met spruit­jes

Een­pans­ge­recht met spruit­jes

15 min.
(74)
recept Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

30 min.
(52)
recept In bock­bier ge­stoof­de kip­pen­po­ten

In bock­bier ge­stoof­de kip­pen­po­ten

1 u. 30 min.
(41)
recept Vis­stoof met pom­poen

Vis­stoof met pom­poen

15 min.
(38)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.