Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoof­scho­tels (600)

sorteer op
recept Lamsstoofpot

Lams­stoof­pot

(92)
1 u. 55 min.
recept Drents stoofpotje van kalfsvlees

Drents stoof­pot­je van kalfs­vlees

(74)
1 u. 50 min.
recept Rigatoni met rundvlees

Ri­ga­to­ni met rund­vlees

(418)
6 u. 40 min.
recept Marmitako - Stoofschotel met tonijn en paprika

Mar­mi­ta­ko - Stoof­scho­tel met to­nijn en pa­pri­ka

(91)
45 min.
recept Pasta met tomaten-vissaus

Pas­ta met to­ma­ten-vis­saus

(37)
25 min.
recept Thaise rundvleescurry

Thai­se rund­vlees­cur­ry

(96)
4 u. 30 min.
recept Marokkaans rundvlees

Ma­rok­kaans rund­vlees

(93)
4 u. 40 min.
recept Vis op Venetiaanse wijze

Vis op Ve­ne­ti­aan­se wij­ze

(788)
35 min.
recept Rundvlees in rode wijn

Rund­vlees in ro­de wijn

(113)
2 u. 20 min.
recept Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo

Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

(130)
25 min.
recept Snelle goulash van metworst

Snel­le gou­lash van met­worst

(42)
25 min.
recept Tagliatelle met zalm preisaus

Ta­gli­a­tel­le met zalm prei­saus

(388)
25 min.
recept Kip met room, calvados en champignons

Kip met room, cal­va­dos en cham­pig­nons

(73)
30 min.
recept Snelle stoofschotel

Snel­le stoof­scho­tel

(61)
30 min.
recept Gestoofde wintergroenten met chorizo

Ge­stoof­de win­ter­groen­ten met cho­ri­zo

(30)
30 min.
recept Butter chicken in wraps

But­ter chic­ken in wraps

(35)
15 min.
recept Winters stoofpotje met rijst

Win­ters stoof­pot­je met rijst

(47)
15 min.
recept Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen

Steak de boeuf met ge­bak­ken aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

(27)
25 min.
recept Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)

Boeuf Bour­guig­non (stoof­scho­tel met wijn en rund­vlees)

(661)
3 u. 20 min.
recept Gestoofde tilapia met paprika

Ge­stoof­de ti­la­pia met pa­pri­ka

(66)
30 min.
recept Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei

Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

(81)
25 min.
recept Romige bietjes met gehaktballetjes

Ro­mi­ge biet­jes met ge­hakt­bal­le­tjes

(83)
30 min.
recept Mie met broccoli, zalm en gembersaus

Mie met broc­co­li, zalm en gem­ber­saus

(112)
25 min.
recept Broccolipuree & stroganoffballetjes

Broc­co­li­pu­ree & stro­ga­noff­bal­le­tjes

(46)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.