Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoof­scho­tels (596)

sorteer op
recept Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

(33)
2 u. 40 min.
recept Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)

Smoor da­ging (in ket­jap ge­smoord rund­vlees)

(277)
1 u. 20 min.
recept Gesmoorde venkel met peterseliekrieltjes en rosbief

Ge­smoor­de ven­kel met pe­ter­se­lie­kriel­tjes en ros­bief

(28)
30 min.
recept Gestoofde rendangballetjes met paksoi

Ge­stoof­de ren­dang­bal­le­tjes met pak­soi

(337)
15 min.
recept Eendenborst met zuurkool

Een­den­borst met zuur­kool

(78)
40 min.
recept Sukadelapjes

Su­ka­de­lap­jes

(79)
5 u. 15 min.
recept Russische zalmsalade

Rus­si­sche zalm­sa­la­de

(74)
25 min.
recept Gestoofde groenten uit Bilbao

Ge­stoof­de groen­ten uit Bil­bao

(13)
20 min.
recept Linzen met parmaham en rode peper

Lin­zen met par­ma­ham en ro­de pe­per

(27)
25 min.
recept Fazantfilet met spek en paddenstoelen

Fa­zant­fi­let met spek en pad­den­stoe­len

(67)
20 min.
recept Vis-groenteschotel met olijven en pesto

Vis-groen­te­scho­tel met olij­ven en pes­to

(29)
20 min.
recept Stoof met runderchipolata en sperziebonen

Stoof met run­der­chi­po­la­ta en sper­zie­bo­nen

(68)
30 min.
recept Stoofpot met wortel

Stoof­pot met wor­tel

(285)
3 u. 45 min.
recept Jachtschotel van hete bliksem

Jacht­scho­tel van he­te blik­sem

(148)
4 u. 30 min.
recept Kruidige rodekool met sinaasappel

Krui­di­ge ro­de­kool met si­naas­ap­pel

(17)
10 min.
recept Pasta met gestoofde aubergine en tomaat

Pas­ta met ge­stoof­de au­ber­gi­ne en to­maat

(140)
30 min.
recept Potjesvlees

Pot­jes­vlees

(25)
5 u. 35 min.
recept Spruitjesstoof met paddenstoelen

Spruit­jes­stoof met pad­den­stoe­len

(26)
20 min.
recept Runderlapjes met madeira

Run­der­lap­jes met ma­d­ei­ra

(13)
2 uur
recept Kipdrumsticks 'Paniki' met komkommerroerbak

Kip­drum­sticks 'Pa­ni­ki' met kom­kom­mer­roer­bak

(43)
30 min.
recept Mexicaanse kipstoofpot

Mexi­caan­se kip­stoof­pot

(106)
1 u. 10 min.
recept Rundvlees met ketjap en kruiden

Rund­vlees met ket­jap en krui­den

(193)
2 u. 15 min.
recept Gumbo met garnalen

Gum­bo met gar­na­len

(152)
1 u. 40 min.
recept Duitse bratkartoffeln en bratwurst

Duit­se brat­kar­tof­feln en brat­wurst

(41)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.