Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (604)

sorteer op
recept Vis stro­ga­noff

Vis stro­ga­noff

25 min.
(120)
recept Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

1 u. 10 min.
(13)
recept Klas­siek stoof­vlees met ro­de wijn

Klas­siek stoof­vlees met ro­de wijn

3 u. 15 min.
(222)
recept Run­der­gou­lash met rijst

Run­der­gou­lash met rijst

3 u. 20 min.
(213)
recept To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

15 min.
(126)
recept Lin­zen­bo­log­ne­se

Lin­zen­bo­log­ne­se

30 min.
(15)
recept Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

30 min.
(187)
recept Pi­ta­brood­je met pom­poen­ta­ji­ne en fala­fel

Pi­ta­brood­je met pom­poen­ta­ji­ne en fa­la­fel

35 min.
(98)
recept Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

35 min.
(28)
recept Zoe­te blik­sem met ap­pel en spek

Zoe­te blik­sem met ap­pel en spek

30 min.
(202)
recept Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

9 u. 20 min.
(10)
recept Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

15 min.
(255)
recept In­di­a­se bir­y­a­ni

In­di­a­se bir­y­a­ni

45 min.
(127)
recept Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

3 u. 25 min.
(23)
recept Op­per­de­pop: mie­scho­tel­tje met pak­soi 7-9 mnd

Op­per­de­pop: mie­scho­tel­tje met pak­soi 7-9 mnd

15 min.
(9)
recept Ren­dang met ge­le rijst en at­jar

Ren­dang met ge­le rijst en at­jar

2 u. 30 min.
(96)
recept Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

25 min.
(135)
recept Lin­zen­scho­tel met spek, rook­worst en kool

Lin­zen­scho­tel met spek, rook­worst en kool

20 min.
(40)
recept Groen­te­ta­ji­ne met vlees­reep­jes

Groen­te­ta­ji­ne met vlees­reep­jes

30 min.
(93)
recept Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

15 min.
(186)
recept In wijn ge­stoof­de kip met spruit­jes

In wijn ge­stoof­de kip met spruit­jes

20 min.
(46)
recept Ro­de­kool en zuur­kool met peer­tjes

Ro­de­kool en zuur­kool met peer­tjes

45 min.
(28)
recept Ge­stoof­de ham­lap­pen met rijst

Ge­stoof­de ham­lap­pen met rijst

20 min.
(21)
recept Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

3 uur
(48)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.