Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoof­scho­tels (600)

sorteer op
recept Spruitjesstoof met paddenstoelen

Spruit­jes­stoof met pad­den­stoe­len

(28)
20 min.
recept Indiase curry madras met scharrelkip en krieltjes

In­di­a­se cur­ry ma­dras met schar­rel­kip en kriel­tjes

(27)
25 min.
recept Varkenshaas met appeltjes

Var­kens­haas met ap­pel­tjes

(101)
25 min.
recept Auberginestoofpot

Au­ber­gi­ne­stoof­pot

(18)
25 min.
recept Tijgergarnalen-curry

Tij­ger­gar­na­len-cur­ry

(129)
40 min.
recept Rigatoni met ribragu

Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

(23)
3 u. 25 min.
recept Tonijn-tomatenstoof met knapperige boontjes

To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

(124)
15 min.
recept In bockbier gestoofde kippenpoten

In bock­bier ge­stoof­de kip­pen­po­ten

(27)
1 u. 30 min.
recept Gestoofde kruidenzuurkool met worstjes

Ge­stoof­de krui­den­zuur­kool met worst­jes

(33)
30 min.
recept Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

(33)
2 u. 40 min.
recept Curry van kip en wortel

Cur­ry van kip en wor­tel

(83)
30 min.
recept Sukade met witte bonen en snijbonen

Su­ka­de met wit­te bo­nen en snij­bo­nen

(21)
2 u. 30 min.
recept Kipstoofpotje met foelie

Kip­stoof­pot­je met foe­lie

(29)
50 min.
recept Hutspot met gehaktballen en rode-peperjus

Huts­pot met ge­hakt­bal­len en ro­de-pe­per­jus

(152)
40 min.
recept Pompoenstoof met bonen en worst

Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

(34)
30 min.
recept Pangasiusfilet met groenten in zoetzure saus

Pan­gasi­us­fi­let met groen­ten in zoet­zu­re saus

(134)
25 min.
recept Griekse stoofschotel

Griek­se stoof­scho­tel

(28)
20 min.
recept Gestoofde paprika

Ge­stoof­de pa­pri­ka

(68)
20 min.
recept Kip paniki met banaan en kokosrijst

Kip pa­ni­ki met ba­naan en ko­kos­rijst

(235)
30 min.
recept Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw

Bouil­lon­stoof van sa­vooie­kool met ka­bel­jauw

(10)
25 min.
recept Groentetajine met couscous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

(143)
35 min.
recept Vlees-en-vispotje

Vlees-en-vis­pot­je

(52)
20 min.
recept Aardappelstoofschotel met spek

Aard­ap­pel­stoof­scho­tel met spek

(57)
30 min.
recept Roomzuurkool met appel

Room­zuur­kool met ap­pel

(48)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.