Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoof­scho­tels (596)

sorteer op
recept Groentestoof met parelcouscous

Groen­te­stoof met pa­rel­cous­cous

(444)
30 min.
recept Pompoenschotel met geitenkaas

Pom­poen­scho­tel met gei­ten­kaas

(621)
50 min.
recept Gestoofde kip met tuinerwten en worteltjes

Ge­stoof­de kip met tui­n­erw­ten en wor­tel­tjes

(60)
30 min.
recept Vlaamse runderstoof

Vlaam­se run­der­stoof

(205)
3 u. 5 min.
recept Goulash met paprikamix

Gou­lash met pa­prika­mix

(67)
4 uur
recept Marokkaanse visstoof

Ma­rok­kaan­se vis­stoof

(183)
20 min.
recept Stoofpotje van kip en champignons

Stoof­pot­je van kip en cham­pig­nons

(37)
40 min.
recept Limburgs zoervleisj

Lim­burgs zoer­vleisj

(124)
26 u. 15 min.
recept Lamsschenkels met bokbier

Lams­schen­kels met bok­bier

(16)
4 u. 15 min.
recept Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)

Boeuf Bour­guig­non (stoof­scho­tel met wijn en rund­vlees)

(659)
3 u. 20 min.
recept Salade van lamscarpaccio

Sa­la­de van lamscar­p­ac­cio

(23)
30 min.
recept Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

(186)
30 min.
recept Butter chicken in wraps

But­ter chic­ken in wraps

(35)
15 min.
recept Castiliaanse stoofpot van vlees en groenten

Cas­ti­li­aan­se stoof­pot van vlees en groen­ten

(81)
1 u. 40 min.
recept Konijn gestoofd in sherry

Ko­nijn ge­stoofd in sher­ry

(29)
2 u. 35 min.
recept Gestoofde courgette

Ge­stoof­de cour­get­te

(130)
20 min.
recept Pasta met tomaten-vissaus

Pas­ta met to­ma­ten-vis­saus

(37)
25 min.
recept Compote van rodekool, kruidnagel en honing

Com­po­te van ro­de­kool, kruid­na­gel en ho­ning

(86)
15 min.
recept Drie-kleuren-toverrijst

Drie-kleu­ren-to­ver­rijst

(64)
15 min.
recept Shakshuka met zoete aardappel & spinazie

Shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel & spi­na­zie

(167)
42 min.
recept Vlaamse stoofkarbonades

Vlaam­se stoof­kar­bo­na­des

(56)
3 u. 15 min.
recept Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)

Ma­ra Grimm shaks­hu­ka (to­ma­ten­stoof met ei & ven­kel)

(15)
35 min.
recept Pulled beef-carnitas met salsa en avocadopuree

Pul­led beef-car­ni­tas met sal­sa en avo­ca­do­pu­ree

(38)
2 u. 45 min.
recept Stoofpeertjes met bessenjenever

Stoof­peer­tjes met bes­sen­je­ne­ver

(89)
1 u. 5 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.