Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoof­scho­tels (596)

sorteer op
recept Stap-voor-stap coq au vin

Stap-voor-stap coq au vin

(213)
2 u. 40 min.
recept Vegan rendang met spitskool en paddenstoelen

Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

(9)
1 u. 5 min.
recept Linzenstoofpotje met bacon

Lin­zen­stoof­pot­je met ba­con

(54)
20 min.
recept Warmgerookte zalm met pasta en tomatensaus

Warm­ge­rook­te zalm met pas­ta en to­ma­ten­saus

(2)
20 min.
recept Kalkoen in limoen-kokossaus

Kal­koen in li­moen-ko­kos­saus

(70)
30 min.
recept Stoofvlees met sinaasappelgremolata

Stoof­vlees met si­naas­ap­pelg­re­mo­la­ta

(255)
3 u. 5 min.
recept Karbonade in rode wijn

Kar­bo­na­de in ro­de wijn

(150)
1 u. 5 min.
recept Zwarte-bonenstoof met feta

Zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

(96)
15 min.
recept Sukade met witte bonen en snijbonen

Su­ka­de met wit­te bo­nen en snij­bo­nen

(21)
2 u. 30 min.
recept Meergranenrijst met vegetarische chilisaus

Meer­gra­nen­rijst met ve­ge­ta­ri­sche chi­li­saus

(48)
25 min.
recept Vlees-en-vispotje

Vlees-en-vis­pot­je

(52)
20 min.
recept Auberginestoofpot

Au­ber­gi­ne­stoof­pot

(18)
25 min.
recept Gevulde paprika met notenrijst

Ge­vul­de pa­pri­ka met no­ten­rijst

(142)
30 min.
recept Biologische dierenpasta met spekjes en pompoensaus

Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

(13)
25 min.
recept Preipannetje met kaas

Prei­pan­ne­tje met kaas

(62)
25 min.
recept Zachtgegaarde ossenhaas

Zacht­ge­gaar­de os­sen­haas

(55)
1 u. 15 min.
recept Gehaktballetjes in tomatensaus

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

(73)
30 min.
recept Provençaals visstoofpotje

Pro­ven­çaals vis­stoof­pot­je

(164)
30 min.
recept Kaiserbrötchen met zuurkool en Frankfurters

Kai­ser­bröt­chen met zuur­kool en Frank­fur­ters

(9)
25 min.
recept Stoof met bastognekoeken van Sandra Dietvorst

Stoof met bas­tog­ne­koe­ken van San­dra Diet­vorst

(234)
2 u. 25 min.
recept Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes

Snel­le Spaan­se to­ma­ten­stoof met ge­hakt­bal­le­tjes

(14)
25 min.
recept Kalfstajine met venkel, saffraan en amandelen

Kalfs­ta­ji­ne met ven­kel, saf­fraan en aman­de­len

(65)
1 u. 10 min.
recept Stoere chili

Stoe­re chi­li

(247)
5 u. 30 min.
recept Tagliolini met spruitjes en gerookte eend

Ta­gli­o­li­ni met spruit­jes en ge­rook­te eend

(27)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.