Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoof­scho­tels (600)

sorteer op
recept Franse stoofpot van witte bonen met varkensvlees

Fran­se stoof­pot van wit­te bo­nen met var­kens­vlees

(70)
50 min.
recept Hutspot met gehaktballen en rode-peperjus

Huts­pot met ge­hakt­bal­len en ro­de-pe­per­jus

(152)
40 min.
recept Thaise rundvleescurry met aubergine

Thai­se rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

(193)
2 u. 25 min.
recept Pompoenstoof met bonen en worst

Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

(34)
30 min.
recept Oosterse shakshuka met zoete aardappel en spinazie

Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

(33)
30 min.
recept Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)

Smoor da­ging (in ket­jap ge­smoord rund­vlees)

(279)
1 u. 20 min.
recept Gestoofde venkel

Ge­stoof­de ven­kel

(73)
20 min.
recept Kruidige Indische kip

Krui­di­ge In­di­sche kip

(149)
25 min.
recept Aubergine-tofucurry

Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

(35)
30 min.
recept Visstoofpotje met rijst

Vis­stoof­pot­je met rijst

(425)
35 min.
recept Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw

Bouil­lon­stoof van sa­vooie­kool met ka­bel­jauw

(10)
25 min.
recept Groentetajine met couscous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

(143)
35 min.
recept Kalfstajine met venkel, saffraan en amandelen

Kalfs­ta­ji­ne met ven­kel, saf­fraan en aman­de­len

(65)
1 u. 10 min.
recept Snelle Provençaalse rundvleesstoof

Snel­le Pro­ven­çaal­se rund­vlees­stoof

(105)
30 min.
recept Erik van Loo's zoervleisj

Erik van Loo's zoer­vleisj

(82)
51 uur
recept Stoof van ui, venkel, zoete aardappel en baharat

Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

(118)
35 min.
recept Gestoofde worteltjes met komijn

Ge­stoof­de wor­tel­tjes met ko­mijn

(21)
25 min.
recept Linzen met parmaham en rode peper

Lin­zen met par­ma­ham en ro­de pe­per

(27)
25 min.
recept Gestoofde kip in wijn

Ge­stoof­de kip in wijn

(130)
40 min.
recept Biologische dierenpasta met spekjes en pompoensaus

Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

(13)
25 min.
recept Stoofperen

Stoof­pe­ren

(428)
1 u. 10 min.
recept Zoetzure curry met eend

Zoet­zu­re cur­ry met eend

(22)
2 u. 25 min.
recept Runderballetjes met pasta & champignonsaus

Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

(4)
25 min.
recept Tortilla's met varkensvlees, kool en ananas

Tor­til­la's met var­kens­vlees, kool en ana­nas

(41)
2 u. 30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.