Niks lekkerder dan ijsbloemen op de ruiten en binnen een stoofschotel die langzaam gaart in de oven of op het vuur. De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de coq au vin, maar ook stoofschotels met vis, varkensvlees of pompoen zijn heerlijk.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (602)

sorteer op
recept Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

25 min.
(134)
recept Win­ters stoof­pot­je met rijst

Win­ter­s stoof­pot­je met rijst

15 min.
(47)
recept Mal­se kip ge­stoofd in ap­pel­sap

Mal­se kip ge­stoofd in ap­pel­sap

45 min.
(27)
recept Snel­le pa­pri­kastoof met run­der­reep­jes en rijst

Snel­le pa­pri­kastoof met run­der­reep­jes en rijst

25 min.
(6)
recept Zeeuws vis­pot­je

Zeeuws vis­pot­je

30 min.
(313)
recept Stoof­pot­je van prei en kik­ker­erw­ten met naan­brood

Stoof­pot­je van prei en kik­ker­erw­ten met naan­brood

30 min.
(101)
recept Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes met vic­to­ria­baars

Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes met vic­to­ria­baars

30 min.
(44)
recept Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met luch­ti­ge cous­cous

Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met luch­ti­ge cous­cous

25 min.
(29)
recept Run­der­reep­jes met ge­stoof­de au­ber­gi­ne

Run­der­reep­jes met ge­stoof­de au­ber­gi­ne

30 min.
(19)
recept Ge­stoof­de ham­lap­jes met sper­zie­bo­nen

Ge­stoof­de ham­lap­jes met sper­zie­bo­nen

25 min.
(47)
recept Zo­mers stoof­pot­je met ge­hakt­bal­le­tjes

Zo­mers stoof­pot­je met ge­hakt­bal­le­tjes

20 min.
(109)
recept Snel­le stoof met worst en cous­cous

Snel­le stoof met worst en cous­cous

25 min.
(73)
recept Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

Cous­cous met mos­se­len en ka­bel­jauw

25 min.
(9)
recept Kip­drum­sticks 'Pa­ni­ki' met kom­kom­mer­roer­bak

Kip­drum­sticks 'Pa­ni­ki' met kom­kom­mer­roer­bak

30 min.
(43)
recept Ge­stoof­de pe­ren met sla­vin­ken

Ge­stoof­de pe­ren met sla­vin­ken

2 uur
(19)
recept Lams­ko­te­le­tjes met pi­ri-pi­ri

Lams­ko­te­le­tjes met pi­ri-pi­ri

6 u. 20 min.
(19)
recept Kip­cur­ry met su­gar­snaps

Kip­cur­ry met su­gar­snaps

15 min.
(102)
recept In olijf­olie ge­stoof­de ka­bel­jauw met krui­den

In olijf­olie ge­stoof­de ka­bel­jauw met krui­den

45 min.
(65)
recept Mie met broc­co­li, zalm en gem­ber­saus

Mie met broc­co­li, zalm en gem­ber­saus

25 min.
(112)
recept Kip met ko­kos­groen­ten

Kip met ko­kos­groen­ten

15 min.
(35)
recept Aard­ap­pe­len à la ni­çoi­se

Aard­ap­pe­len à la ni­çoi­se

40 min.
(19)
recept Stoe­re chi­li

Stoe­re chi­li

5 u. 30 min.
(247)
recept Ha­chee van Nic­ky

Ha­chee van Nic­ky

3 u. 5 min.
(260)
recept Ge­stoof­de pa­pri­ka

Ge­stoof­de pa­pri­ka

1 uur
(83)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.