De aardpeer: grillig van buiten, zoet van binnen én: glutenvrij. De smaak wordt door sommigen omschreven als ‘artisjok met een nootachtige smaak’; anderen herkennen er de smaak van oesters in. Hoe dan ook, het is een goeie peer, deze knol. Probeer ‘m eens uit.

Aardpeer is ’n groente
Je zou kunnen denken dat de aardpeer, gezien zijn naam, een fruitsoort is. Toch is aardpeer een knolgewas en dus een groente. De aardpeer was een tijdje een vergeten groente maar wint nu weer aan populariteit. Wij snappen dat wel: een ratatouilletaart met aardpeer vergeet je namelijk nooit meer.

Glutenvrij
De aardpeer is glutenvrij. Je kunt ‘m daardoor goed gebruiken als vervanger van tarwe, bijvoorbeeld. Aardperen zijn, als ze heel vers zijn, rauw te eten en zijn dan lekker bros en krokant. Ze gaan goed met aardappels, worteltjes, vis en noten maar ook met prei, erwten, bonen en broccoli.

De held van december
De maand december is niet alleen de maand van Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw, het is ook de maand van de aardpeer. Alleen in die maand kun je ‘m in Nederland krijgen. Niet vergeten dus, anders vis je achter het net.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.