Aardpeer

De aardpeer: grillig van buiten, zoet van binnen én: glutenvrij. De smaak wordt door sommigen omschreven als ‘artisjok met een nootachtige smaak’; anderen herkennen er de smaak van oesters in. Hoe dan ook, het is een goeie peer, deze knol. Probeer ‘m eens uit.

Hazelnoot-aardpeerpuree
Hazelnoot-aardpeerpuree

Hazelnoot-aardpeerpuree

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 750 g aardpeer
  • 400 g kruimige aardappel
  • 1 teen knoflook
  • 50 g ongebrande hazelnoten
  • 75 ml halfvolle melk
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 10 g verse platte peterselie
  • 1 el hazelnootolie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • pureestamper
  1. Schil de aardperen en aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.
  2. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Verwarm de melk 2 min. Stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.
  3. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en hazelnootolie over de puree.