In 28 dagen naar een gezonder eetpatroon? Wij geloven dat het kan. Met dit complete goed-voor-je-menu voor vier weken zet je een belangrijke stap. Durf jij de uitdaging aan?

Onze tips:
1. Meer groente

Eet meer verschillende groenten. Grotere hoeveelheden. En zo vaak mogelijk op de dag, ook als tussendoortje. Dat is makkelijker dan je denkt.
2. Van het seizoen

Seizoenseten is lekkerder, belast het milieu minder en is vaak ook voordeliger.

3. Weet wat je eet

Eet wat je als (gezond) eten herkent. Kies voor pure ingredienten. En voor krachtige smaken, want daardoor snak je minder naar zout en zoet.

4. Meer van het goede, minder van het slechte

Meer vezels en gezonde vetten (vis, olijfolie, noten & zaden). Minder zout, suiker en verzadigd vet.

5. Minder vlees is beter

Een dagje zonder is net zo lekker én goed voor het milieu.

6. Kies zo vaak als je kunt voor biologisch

Dat is goed voor dier en omgeving. En het geeft je een goed gevoel.

7. Geniet van élk eetmoment

Van ontbijt tot diner (een beetje) bewuster eten heeft een groot effect op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt.

8. Een onsje minder

Eet kleinere porties. Minder kan méér zijn. En dat is ook goed voor je portemonnee.

9. KOOK!

Wie zelf kookt, koopt en eet bewuster, gezonder en doorgaans goedkoper.

Lees meer

28 da­gen goed (35)

sorteer op
recept Salade van veldsla, peer en ham

Sa­la­de van veld­sla, peer en ham

(7)
10 min.
recept Salade van bietjes, linzen, walnoten en geitenkaas

Sa­la­de van biet­jes, lin­zen, wal­no­ten en gei­ten­kaas

(18)
10 min.
recept Stevige speltsandwich met bieslook-peterselieomelet

Ste­vi­ge speltsand­wich met bies­look-pe­ter­se­lieome­let

(4)
10 min.
recept Rodekoolstoof met kip en aardappelpuree

Ro­de­kool­stoof met kip en aard­ap­pel­pu­ree

(117)
50 min.
recept Stevige groentesoep

Ste­vi­ge groen­te­soep

(19)
20 min.
recept Volkorenclubsandwich met ei, zalm en komkommer

Vol­ko­ren­clubs­and­wich met ei, zalm en kom­kom­mer

(9)
20 min.
recept Vis-groente-couscouspakketje

Vis-groen­te-cous­cous­pak­ket­je

(90)
35 min.
recept Omelet met hüttenkäse en basilicum

Ome­let met hüt­ten­kä­se en ba­si­li­cum

(124)
15 min.
recept Havermout-rozijnenkoekjes zonder geraffineerde suiker

Ha­ver­mout-ro­zij­nen­koek­jes zon­der ge­raf­fi­neer­de sui­ker

(86)
45 min.
recept Prei met tomatendressing, gegrilde kip en aardappel

Prei met to­ma­tendres­sing, ge­gril­de kip en aard­ap­pel

(44)
25 min.
recept Bananen-wortelmuffin met pecannoten

Ba­na­nen-wor­tel­muf­fin met pe­can­no­ten

(38)
35 min.
recept Truffels van rauwe cacao, cranberry en pecannoten

Truf­fels van rau­we ca­cao, cran­ber­ry en pe­can­no­ten

(22)
40 min.
recept Spaghetti met geroosterde groenten, ricotta en rauwe ham

Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de groen­ten, ri­cot­ta en rau­we ham

(91)
40 min.
recept Volkorenspaghetti met amandelpesto en broccoli

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to en broc­co­li

(69)
25 min.
recept Hartige granola met spelt, walnoten en komijn

Har­ti­ge gra­no­la met spelt, wal­no­ten en ko­mijn

(10)
40 min.
recept Varkensfiletreepjes, kerriebloemkool en knolselderijpuree

Var­kens­fi­let­reep­jes, ker­rie­bloem­kool en knol­sel­de­rij­pu­ree

(53)
50 min.
recept Rodekool-wortelstamppot

Ro­de­kool-wor­tel­stamp­pot

(208)
30 min.
recept Zwarte-bonenstoof met feta

Zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

(96)
15 min.
recept Boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen

Boek­weit­pan­nen­koek­jes met blau­we bes­sen

(24)
30 min.
recept Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis

Ro­de­kool­maal­tijd­soep met wit­te bo­nen, biet en wit­vis

(22)
25 min.
recept Gekookt ei met kruidendipje

Ge­kookt ei met krui­den­dip­je

(6)
10 min.
recept Groenteburger met spinazie en zoete-aardappelfrites

Groen­te­bur­ger met spi­na­zie en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

(53)
45 min.
recept Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel

Kip­haas­jes met no­ten­korst, sper­zie­bo­nen en aard­ap­pel

(27)
17 min.
recept Koolwrap met tonijn, appel en wortel

Kool­wrap met to­nijn, ap­pel en wor­tel

(10)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.