28 dagen goed

In 28 dagen naar een gezonder eetpatroon? Wij geloven dat het kan. Met dit complete goed-voor-je-menu voor vier weken zet je een belangrijke stap. Durf jij de uitdaging aan?

Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt
Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt

Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 170 ml Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 uien
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 720 g witte bonen in tomatensaus
  • 8 tacoschelpen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer met hoge beker
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de koriander grof. Doe de knoflook, 2/3 van de koriander en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schil en snipper de uien. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt, de ui en komijn 5 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de witte bonen toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Schep de chili in een schaal, serveer de tacoschelpen, knoflook-korianderyoghurt en de rest van de koriander er apart bij en laat iedereen zijn eigen taco vullen.