In 28 dagen naar een gezonder eetpatroon? Wij geloven dat het kan. Met dit complete goed-voor-je-menu voor vier weken zet je een belangrijke stap. Durf jij de uitdaging aan?

Onze tips:
1. Meer groente
Eet meer verschillende groenten. Grotere hoeveelheden. En zo vaak mogelijk op de dag, ook als tussendoortje. Dat is makkelijker dan je denkt.
2. Van het seizoen
Seizoenseten is lekkerder, belast het milieu minder en is vaak ook voordeliger.
3. Weet wat je eet
Eet wat je als (gezond) eten herkent. Kies voor pure ingredienten. En voor krachtige smaken, want daardoor snak je minder naar zout en zoet.
4. Meer van het goede, minder van het slechte
Meer vezels en gezonde vetten (vis, olijfolie, noten & zaden). Minder zout, suiker en verzadigd vet.
5. Minder vlees is beter
Een dagje zonder is net zo lekker én goed voor het milieu.
6. Kies zo vaak als je kunt voor biologisch
Dat is goed voor dier en omgeving. En het geeft je een goed gevoel.
7. Geniet van élk eetmoment
Van ontbijt tot diner (een beetje) bewuster eten heeft een groot effect op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt.
8. Een onsje minder
Eet kleinere porties. Minder kan méér zijn. En dat is ook goed voor je portemonnee.
9. KOOK!
Wie zelf kookt, koopt en eet bewuster, gezonder en doorgaans goedkoper.

Lees meer

28 dagen goed (34)

sorteer op
recept Spelt met tuin­bo­nen, roer­bak­groen­ten, rook­vlees en ei

Spelt met tuin­bo­nen, roer­bak­groen­ten, rook­vlees en ei

15 min.
(35)
recept Kip­haas­jes met no­ten­korst, sper­zie­bo­nen en aard­ap­pel

Kip­haas­jes met no­ten­korst, sper­zie­bo­nen en aard­ap­pel

17 min.
(27)
recept Smoot­hie met ha­ver­mout, fram­boos en munt

Smoot­hie met ha­ver­mout, fram­boos en munt

10 min.
(46)
recept Ha­ver­mout­pap met ba­naan en wal­noot

Ha­ver­mout­pap met ba­naan en wal­noot

15 min.
(18)
recept Groen­te­bur­ger met spi­na­zie en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

Groen­te­bur­ger met spi­na­zie en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

45 min.
(54)
recept Sa­la­de van veld­sla, peer en ham

Sa­la­de van veld­sla, peer en ham

10 min.
(8)
recept Spelt­pi­ta met ge­gril­de kip en ro­de­co­les­law

Spelt­pi­ta met ge­gril­de kip en ro­de­co­les­law

30 min.
(37)
recept Har­ti­ge gra­no­la met spelt, wal­no­ten en ko­mijn

Har­ti­ge gra­no­la met spelt, wal­no­ten en ko­mijn

40 min.
(11)
recept In­di­a­se vis­cur­ry met kik­ker­erw­ten en spi­na­zie

In­di­a­se vis­cur­ry met kik­ker­erw­ten en spi­na­zie

25 min.
(139)
recept Vis-groen­te-cous­cous­pak­ket­je

Vis-groen­te-cous­cous­pak­ket­je

35 min.
(93)
recept Mi­hoen met an­dij­vie, ge­bak­ken zalm en li­moen

Mi­hoen met an­dij­vie, ge­bak­ken zalm en li­moen

15 min.
(57)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met snij­bo­nen, to­maat en to­nijn

Ver­se ta­gli­a­tel­le met snij­bo­nen, to­maat en to­nijn

14 min.
(50)
recept Ge­kookt ei met krui­den­dip­je

Ge­kookt ei met krui­den­dip­je

10 min.
(6)
recept Ste­vi­ge groen­te­soep

Ste­vi­ge groen­te­soep

20 min.
(19)
recept Ro­de­kool­maal­tijd­soep met wit­te bo­nen, biet en wit­vis

Ro­de­kool­maal­tijd­soep met wit­te bo­nen, biet en wit­vis

25 min.
(24)
recept Boek­weit­pan­nen­koek­jes met blau­we bes­sen

Boek­weit­pan­nen­koek­jes met blau­we bes­sen

30 min.
(26)
recept Spi­na­zies­moot­hie met pa­pri­ka en gem­ber

Spi­na­zies­moot­hie met pa­pri­ka en gem­ber

10 min.
(27)
recept Ba­na­nen-wor­tel­muf­fin met pe­can­no­ten

Ba­na­nen-wor­tel­muf­fin met pe­can­no­ten

35 min.
(44)
recept Stamp­pot dub­be­le groen­ten met zoe­te aard­ap­pel

Stamp­pot dub­be­le groen­ten met zoe­te aard­ap­pel

20 min.
(349)
recept Ro­de­kool­stoof met kip en aard­ap­pel­pu­ree

Ro­de­kool­stoof met kip en aard­ap­pel­pu­ree

50 min.
(122)
recept Kool­wrap met to­nijn, ap­pel en wor­tel

Kool­wrap met to­nijn, ap­pel en wor­tel

15 min.
(12)
recept Ha­ver­mout-ro­zij­nen­koek­jes zon­der ge­raf­fi­neer­de sui­ker

Ha­ver­mout-ro­zij­nen­koek­jes zon­der ge­raf­fi­neer­de sui­ker

45 min.
(89)
recept Ome­let met hüt­ten­kä­se en ba­si­li­cum

Ome­let met hüt­ten­kä­se en ba­si­li­cum

15 min.
(133)
recept Mil­de Mexi­caan­se chi­li met fris­se knof­looky­og­hurt

Mil­de Mexi­caan­se chi­li met fris­se knof­looky­og­hurt

30 min.
(86)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.