Als ultieme verfrissing op warme dagen óf als knaller van het diner: ijs is altijd goed. Met deze tips en recepten maak je de lekkerste en meest originele frisse versnaperingen ijskoud zelf.

Paleta: fruitijsje op een stokje
Zin in fruit en fris op een stokje? Probeer eens een paleta. Dit van oorsprong Mexicaanse fruitijsje is helemaal hot (of nee: cold) in Nederland. Je maakt ze supermakkelijk zelf. Deze mango-en frambozenvariant bijvoorbeeld, of de originele ijslolly’s uit Mexico. Dol op Frozen? Maak je eigen frozen yoghurt met deze yoghurt-amandelijsjes. (S)Lik. Lekker hoor.

Ice, ice, coffee
Verandering van (sp)ijs doet eten: neem eens geen warme maar juist een koele kop koffie in de ochtend. Of in de middag, na de lunch: een ijskoffie kan eigenlijk altijd. Om ‘m te maken hoef je nauwelijks een zweetdruppel te laten, want het is heel makkelijk. Gewoon zwart met ijs of maak er een feest van met lobbige slagroom. Wel zin in ijs maar niet in koffie? Maak dan eens een ijssmoothie.

Zelf ijs maken
Aan tafel of op een warme zomerdag in de tuin: met je eigen ijs maak je van elk moment een feest. Frambozensorbetijs, banaan-aardbeienijs: je waant je in je eigen Italiaanse ijssalon. Trakteer je gasten op pannenkoekjes met appel en ijs; of een aardbeiensoep met soyayoghurtijs. Het is bijna zónde dat je er zo lang op moet wachten..

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.