Als ultieme verfrissing op warme dagen óf als knaller van het diner: ijs is altijd goed. Met deze tips en recepten maak je de lekkerste en meest originele frisse versnaperingen ijskoud zelf.

Paleta: fruitijsje op een stokje
Zin in fruit en fris op een stokje? Probeer eens een paleta. Dit van oorsprong Mexicaanse fruitijsje is helemaal hot (of nee: cold) in Nederland. Je maakt ze supermakkelijk zelf. Deze mango-en frambozenvariant bijvoorbeeld, of de originele ijslolly’s uit Mexico. Dol op Frozen? Maak je eigen frozen yoghurt met deze yoghurt-amandelijsjes. (S)Lik. Lekker hoor.

Ice, ice, coffee
Verandering van (sp)ijs doet eten: neem eens geen warme maar juist een koele kop koffie in de ochtend. Of in de middag, na de lunch: een ijskoffie kan eigenlijk altijd. Om ‘m te maken hoef je nauwelijks een zweetdruppel te laten, want het is heel makkelijk. Gewoon zwart met ijs of maak er een feest van met lobbige slagroom. Wel zin in ijs maar niet in koffie? Maak dan eens een ijssmoothie.

Zelf ijs maken
Aan tafel of op een warme zomerdag in de tuin: met je eigen ijs maak je van elk moment een feest. Frambozensorbetijs, banaan-aardbeienijs: je waant je in je eigen Italiaanse ijssalon. Trakteer je gasten op pannenkoekjes met appel en ijs; of een aardbeiensoep met soyayoghurtijs. Het is bijna zónde dat je er zo lang op moet wachten..

Lees meer

IJs (377)

sorteer op
recept Sor­bet­ijs van bloed­s­inaas­ap­pel

Sor­bet­ijs van bloed­s­in­aas­ap­pel

5 u. 10 min.
(23)
recept Yog­hurt­mous­se met anijs en pis­ta­che­no­ten

Yog­hurt­mous­se met anijs en pis­ta­che­no­ten

15 min.
(126)
recept Flens­jes ge­vuld met ver­wen­fruit en ka­nee­lijs

Flens­jes ge­vuld met ver­wen­fruit en ka­nee­lijs

15 min.
(48)
recept Fram­bo­ze­nijs

Fram­bo­ze­nijs

8 u. 10 min.
(15)
recept Ge­gra­ti­neer­de ap­pel­part­jes met va­nil­le­room­ijs en wijn­si­roop

Ge­gra­ti­neer­de ap­pel­part­jes met va­nil­le­room­ijs en wijn­si­roop

20 min.
(41)
recept Cris­py yog­hurt­ijs

Cris­py yog­hurt­ijs

6 u. 10 min.
(19)
recept Lan­ge vin­gers met ci­troen en anijs­room

Lan­ge vin­gers met ci­troen en anijs­room

20 min.
(38)
recept IJ­staart met ad­vo­caat van Evi

IJ­staart met ad­vo­caat van Evi

3 u. 30 min.
(108)
recept Yog­hurt­ijs met fram­bo­zen

Yog­hurt­ijs met fram­bo­zen

6 u. 25 min.
(45)
recept IJs­je van cran­ber­ry, aard­bei­en en blau­we bes­sen

IJs­je van cran­ber­ry, aard­bei­en en blau­we bes­sen

5 u. 10 min.
(20)
recept Frui­tijs­jes van man­go en fram­bo­zen (pa­le­tas)

Frui­tijs­jes van man­go en fram­bo­zen (pa­le­tas)

20 min.
(17)
recept IJs­je van man­go-ba­naan

IJs­je van man­go-ba­naan

5 u. 15 min.
(27)
recept Ba­naan-aard­bei­en­ijs

Ba­naan-aard­bei­en­ijs

5 u. 5 min.
(31)
recept Va­nil­le-ijstop­ping pra­li­ne

Va­nil­le-ijstop­ping pra­li­ne

40 min.
(19)
recept Ci­troen ge­vuld met ci­troe­nijs

Ci­troen ge­vuld met ci­troe­nijs

5 u. 15 min.
(80)
recept IJs­je van ki­wi met munt

IJs­je van ki­wi met munt

5 u. 15 min.
(25)
recept Aard­bei­en­soep­je met so­jayog­hurt­ijs

Aard­bei­en­soep­je met so­jay­og­hurt­ijs

35 min.
(16)
recept IJs­je van thee, ap­pel en gem­ber

IJs­je van thee, ap­pel en gem­ber

5 u. 15 min.
(21)
recept Va­nil­le-ijstop­ping ko­kos-gem­ber

Va­nil­le-ijstop­ping ko­kos-gem­ber

10 min.
(9)
recept Sor­bet­ijs van Mo­sca­to d'As­ti

Sor­bet­ijs van Mo­sca­to d'As­ti

6 u. 10 min.
(28)
recept Ko­kos-va­nil­le­room­ijs

Ko­kos-va­nil­le­room­ijs

4 uur
(6)
recept Glüh­wein-sor­bet­ijs

Glüh­wein-sor­bet­ijs

8 u. 35 min.
(32)
recept Fram­bo­ze­nijs met fi­lo­deeg

Fram­bo­ze­nijs met fi­lo­deeg

15 min.
(23)
recept IJs­je van va­nil­le­yog­hurt met fram­bo­zens­wirl

IJs­je van va­nil­le­yog­hurt met fram­bo­zens­wirl

5 u. 10 min.
(30)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.