Meiraap

Rauwe meiraap is fris, sappig en pittig. Lekker in plakjes op je sandwich. Verwarm je meiraap, dan wordt de smaak zachter. Zoals in het recept voor soep met doperwten en munt. Het malse, jonge blad van de meiraap is ook heerlijk om te eten. Je kent het vast, want de bladeren heten raapstelen.

Meiraap met kruidenolie en feta
Meiraap met kruidenolie en feta

Meiraap met kruidenolie en feta

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 800 g meiraap (meiknol)
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 15 g verse dille
  • 10 verse peterselie
  • 13 g verse bieslook
  • 3 el gedroogde dragon
  • 1 citroen
  • 75 g feta
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (20 x 30)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels.
  2. Halveer de rapen en snijd de helften in plakken van 2 cm. Doe in de ingevette ovenschaal. Besprenkel de meiraap met 2 el olie en voeg de ongepelde knoflooktenen toe. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en bak de meiraap in ca. 45 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
  3. Houd 2 takjes dille apart. Snijd de rest van de dille, de peterselieblaadjes en de bieslook fijn en doe met de dragon en de rest van de olie in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het rasp en 2 el citroensap toe aan de kruidenolie in de kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Pel de tenen knoflook en doe met de meiraap in de kom met kruidenolie. Meng de olie en raap door elkaar. Verdeel de meiraap over een schaal en verkruimel de feta erboven. Garneer met de rest van de dille en de rest van het citroenrasp.