Asperges grillen

Asperges kun je ook grillen in plaats van koken, in een grillpan óf op de barbecue. Lekker in een salade van gegrilde groenten of door de pasta. Kies uit recepten met witte of groene asperges!

Groene asperges met gepofte cherrytomaatjes & frisse yoghurt
Groene asperges met gepofte cherrytomaatjes & frisse yoghurt

Groene asperges met gepofte cherrytomaatjes & frisse yoghurt

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 350 g verse groene asperge
  • 1/2 el milde olijfolie
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 25 g biologische waterkers
  • 150 g yoghurt Griekse stijl
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges, meng de asperges met de olie en gril ze ca. 5 min. Keer regelmatig. Leg de asperges op een schaal.
  2. Gril de cherrytomaten 4 min. Verwijder de harde stelen van de waterkers.
  3. Verdeel de tomaten en waterkers over de asperges en serveer met de yoghurt.