Asperges grillen
Asperges grillen

Asperges grillen

Asperges kun je ook grillen in plaats van koken, in een grillpan óf op de barbecue. Lekker in een salade van gegrilde groenten of door de pasta. Kies uit recepten met witte of groene asperges!

Recepten met gegrilde asperges

Groene asperges met gepofte cherrytomaatjes & frisse yoghurt
Groene asperges met gepofte cherrytomaatjes & frisse yoghurt

Groene asperges met gepofte cherrytomaatjes & frisse yoghurt

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 350 g verse groene asperge
  • ½ el milde olijfolie
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 25 g biologische waterkers
  • 150 g yoghurt Griekse stijl
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges, meng de asperges met de olie en gril ze ca. 5 min. Keer regelmatig. Leg de asperges op een schaal.
  2. Gril de cherrytomaten 4 min. Verwijder de harde stelen van de waterkers.
  3. Verdeel de tomaten en waterkers over de asperges en serveer met de yoghurt.

zo doe je dat: asperges koken, grillen, schaven

Het is weer aspergetijd! Ze zijn pas echt lekker als je ze goed weet te bereiden. Hoe doe je dat doet? Met deze drie slimme kooktechnieken: asperges koken, grillen en schaven. Witte asperges schillen en kokenSchil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. Zet het vuur uit en laat ze met de deksel op de pan 10 min. nagaren. Door de asperges nog 10 min. te laten staan worden ze gaar en blijven ze stevig.Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R931424/asperges-met-beenham-en-bieslooksausGroene asperges grillenVerwijder de houtachtige onderkant van 700 gram groene asperges. Bestrijk de asperges met 2 eetlepels olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges in 4 minuten gaar. Keer regelmatig. Neem de asperges uit de pan en leg ze op een schaal. Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2418631/gegrilde-groene-asperges-met-amandelenAsperges schavenVerwijder de houtachtige onderkant van 250 gram witte en 250 gram groene asperges. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Schaaf met een dunschiller van boven naar beneden langs alle asperges, zodat er dunne plakjes ontstaan.
00:35