Groene asperges

Groene asperges zijn iets steviger van smaak dan witte asperges en je hoeft ze niet te schillen. Dus je kunt meteen aan de slag met deze recepten.

Groene asperges met bladerdeeg
Groene asperges met bladerdeeg

Groene asperges met bladerdeeg

Ingrediënten

voor 16 porties
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 16 verse groene asperges
  • 2 el AH Biologische basilicumpesto
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakkwast
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en ontdooi het bladerdeeg. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges.
  2. Bestrijk de plakken bladerdeeg met behulp van de bakkwast met de helft van de pesto. Snijd elke plak in de lengte in 8 repen. Wikkel elke reep om een asperge en rek eventueel een beetje uit. Bestrijk met de rest van de pesto. Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. Keer halverwege.