Koolhydraatarm
Wil je graag minder koolhydraten eten? Dat kan nog best even zoeken zijn naar de juiste mix op je bord. Wat eet je wel en wat niet? Hieronder vind je de lekkerste low-carb gerechten, vol groente en goede vetten.

Geen pasta, brood en rijst
'Koolhydraten' is een verzamelnaam voor zetmeel en verschillende soorten suikers. Minder koolhydraten eten en goed variëren kan prima. Laat pasta, brood, rijst en aardappelen eens links liggen en vervang deze koolhydraatrijke producten door veel verse groente, eieren en andere koolhydraatarme ingrediënten die veel eiwitten en goede vetten bevatten. Kies voor noten, zaden en vette vis als zalm, haring of makreel.

Wel groente, noten en vis
Begin de dag met een eitje, kwark met noten of een smoothie en maak bijvoorbeeld een frisse salade of een gepureerde groentesoep als lunch. 's Avonds kun je vlees of vis met groenten eten, zoals gevulde rosbief met kastanjechampignons of kabeljauw in tomatenconsommé. Lekker koolhydraatarm!

Lees meer

Kool­hy­draat­ar­me re­cep­ten (52)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.