Rollen, vouwen, vullen en dippen: Mexicanen zijn er gek op. Maar deze keuken heeft meer te bieden dan de klassieke wraps en tortilla’s. Ga voor conchas: zoete broodjes met een mooi kleurtje. Maak ook eens het recept voor een stoofpotje met bonen.

Mexicaanse stoof
In de Mexicaanse keuken vind je veel bonen, vlees en kleurrijke groenten en specerijen. Vaak geserveerd met een tortilla, wrap of quesedilla. Maar ze kunnen ook heel goed in een soep, stoof of pasta. Maak eens courgettesoep met maïs en koriander of gepekelde rundershortrib met picadillo-rub. Een Italiaanse pasta geef je een Mexicaans tintje door jalapeño’s, koriander en picadillo aan de saus toe te voegen.

Lekker spicy
De jalapeñopeper is hot in Mexico. Letterlijk, want deze groene peper kan erg heftig zijn. Maar als je tegen een stootje kunt, is ‘ie heerlijk in een Mexicaanse stoof of pasta. Ook lekker: jalapeñoburgers met gegrilde aubergine. In deze hamburgers zijn de pepers al – subtiel – verwerkt.

Wrap it up
Spelen met je eten, dat mag als je Mexicaanse recepten maakt. Het grote voordeel van taco’s of tortillawraps: je kunt ze vullen met alles waar je zin in hebt. De hele tafel vol met bakjes en schaaltjes. Leuk, zeker samen met de kinderen. Probeer eens de tortillawraps met adukibonen, avocadomascarpone en tomaat.

Lees meer

Mexicaanse recepten (378)

sorteer op
recept Mexi­caan­se wraps met groen­te en ge­gril­de bief­stuk

Mexi­caan­se wraps met groen­te en ge­gril­de bief­stuk

20 min.
(2)
recept Fa­ji­tas­bowl met ge­bak­ken gar­na­len & pi­ta­brood­jes

Fa­ji­tas­bowl met ge­bak­ken gar­na­len & pi­ta­brood­jes

20 min.
(5)
recept Ta­co­to­ma­ten

Ta­co­to­ma­ten

15 min.
(3)
recept Ge­gra­ti­neer­de ta­co's met bur­ri­to­scho­tel

Ge­gra­ti­neer­de ta­co's met bur­ri­to­scho­tel

30 min.
(2)
recept To­sta­da's met mais-kid­ney­bo­nen­sa­la­de

To­sta­da's met mais-kid­ney­bo­nen­sa­la­de

25 min.
(0)
recept Mexi­caan­se bo­nen­soep met quese­dil­las

Mexi­caan­se bo­nen­soep met que­se­dil­las

25 min.
(5)
recept Boe­ren­koolen­chi­l­a­d­a's met kip en cham­pig­nons

Boe­ren­koolen­chi­l­a­d­a's met kip en cham­pig­nons

30 min.
(8)
recept Mexi­caan­se rijst­scho­tel met kip

Mexi­caan­se rijst­scho­tel met kip

20 min.
(3)
recept Mexi­caan­se mais­soep met ge­le biet

Mexi­caan­se mais­soep met ge­le biet

25 min.
(6)
recept Mexi­caan­se bo­nen­soep met gar­na­len

Mexi­caan­se bo­nen­soep met gar­na­len

30 min.
(0)
recept Mexi­caan­se scho­tel met kip, groen­te & sal­sa

Mexi­caan­se scho­tel met kip, groen­te & sal­sa

35 min.
(12)
recept Na­cho’s met ul­tie­me kaas­saus

Na­cho’s met ul­tie­me kaas­saus

15 min.
(5)
recept Mexi­caan­se to­sta­da's met ge­bak­ken vis & avo­ca­do

Mexi­caan­se to­sta­da's met ge­bak­ken vis & avo­ca­do

28 min.
(5)
recept Chi­li sin car­ne

Chi­li sin car­ne

15 min.
(2)
recept Pit­ti­ge full moon pom­poen­soep

Pit­ti­ge full moon pom­poen­soep

40 min.
(21)
recept Tor­til­la's met tofu­ge­hakt

Tor­til­la's met tofu­ge­hakt

20 min.
(4)
recept Mexi­caan­se ta­co's met fris­se to­ma­ten­sal­sa

Mexi­caan­se ta­co's met fris­se to­ma­ten­sal­sa

20 min.
(2)
recept Mexi­caan­se wraps met avo­ca­do en ge­gril­de kip

Mexi­caan­se wraps met avo­ca­do en ge­gril­de kip

25 min.
(7)
recept Mexi­caan­se wraps met ge­gril­de kip en avo­ca­do

Mexi­caan­se wraps met ge­gril­de kip en avo­ca­do

25 min.
(3)
recept To­sta­da's met pul­led chic­ken & man­gosal­sa

To­sta­da's met pul­led chic­ken & man­go­sal­sa

33 min.
(17)
recept Mexi­caan­se ta­co's met vis en zoe­te aard­ap­pel

Mexi­caan­se ta­co's met vis en zoe­te aard­ap­pel

20 min.
(2)
recept Quesa­dil­la's met co­les­law en au­gur­ken­s­li­ces

Que­sa­dil­la's met co­les­law en au­gur­ken­s­li­ces

25 min.
(1)
recept Ta­co's met ve­ga­ge­hakt en ba­by­mais

Ta­co's met ve­ga­ge­hakt en ba­by­mais

20 min.
(10)
recept Griek­se tor­til­la's met kip

Griek­se tor­til­la's met kip

20 min.
(7)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.