Rollen, vouwen, vullen en dippen: Mexicanen zijn er gek op. Maar deze keuken heeft meer te bieden dan de klassieke wraps en tortilla’s. Ga voor conchas: zoete broodjes met een mooi kleurtje. Maak ook eens het recept voor een stoofpotje met bonen.

Mexicaanse stoof
In de Mexicaanse keuken vind je veel bonen, vlees en kleurrijke groenten en specerijen. Vaak geserveerd met een tortilla, wrap of quesedilla. Maar ze kunnen ook heel goed in een soep, stoof of pasta. Maak eens courgettesoep met maïs en koriander of gepekelde rundershortrib met picadillo-rub. Een Italiaanse pasta geef je een Mexicaans tintje door jalapeño’s, koriander en picadillo aan de saus toe te voegen.

Lekker spicy
De jalapeñopeper is hot in Mexico. Letterlijk, want deze groene peper kan erg heftig zijn. Maar als je tegen een stootje kunt, is ‘ie heerlijk in een Mexicaanse stoof of pasta. Ook lekker: jalapeñoburgers met gegrilde aubergine. In deze hamburgers zijn de pepers al – subtiel – verwerkt.

Wrap it up
Spelen met je eten, dat mag als je Mexicaanse recepten maakt. Het grote voordeel van taco’s of tortillawraps: je kunt ze vullen met alles waar je zin in hebt. De hele tafel vol met bakjes en schaaltjes. Leuk, zeker samen met de kinderen. Probeer eens de tortillawraps met adukibonen, avocadomascarpone en tomaat.

Lees meer

Mexicaanse recepten (387)

sorteer op
recept Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

30 min.
(50)
recept Wrap met ge­kruid ve­ga­ge­hakt, rijst en bo­nen

Wrap met ge­kruid ve­ga­ge­hakt, rijst en bo­nen

20 min.
(46)
recept Gei­ten­kaas-quesa­dil­la's

Gei­ten­kaas-que­sa­dil­la's

35 min.
(31)
recept Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

30 min.
(35)
recept Ta­co­co­nes met bief­stuk en avo­ca­do

Ta­co­co­nes met bief­stuk en avo­ca­do

1 u. 35 min.
(57)
recept Ta­co­co­nes met gar­na­len en pa­pri­kasaus

Ta­co­co­nes met gar­na­len en pa­pri­kasaus

33 min.
(27)
recept Ta­co­co­nes met zwar­te­bo­nen­chi­li, ched­dar en gu­a­ca­mo­le

Ta­co­co­nes met zwar­te­bo­nen­chi­li, ched­dar en gu­a­ca­mo­le

35 min.
(45)
recept Agu­a fres­ca

Agu­a fres­ca

5 min.
(24)
recept Ta­co­co­nes met kip en ana­nas

Ta­co­co­nes met kip en ana­nas

33 min.
(39)
recept Tor­til­la­piz­za's met cho­ri­zo & avo­ca­do

Tor­til­la­piz­za's met cho­ri­zo & avo­ca­do

25 min.
(15)
recept Pit­ti­ge kip-ana­nas­sa­la­de

Pit­ti­ge kip-ana­nas­sa­la­de

25 min.
(29)
recept Quesa­dil­la met to­nijn

Que­sa­dil­la met to­nijn

30 min.
(62)
recept Bur­ri­to met bo­nen-groen­te­chi­li en mo­le

Bur­ri­to met bo­nen-groen­te­chi­li en mo­le

30 min.
(42)
recept Prê­t à Preg­nants Mexi­caan­se sa­la­de

Prê­t à Preg­na­nts Mexi­caan­se sa­la­de

20 min.
(9)
recept Spi­cy mais­soep met kid­ney­bo­nen

Spi­cy mais­soep met kid­ney­bo­nen

20 min.
(113)
recept Ge­gril­de gar­na­len­spie­sen met man­go

Ge­gril­de gar­na­len­spie­sen met man­go

1 u. 25 min.
(33)
recept Tho­ma­si­na Miers' ro­de rijst

Tho­ma­si­na Miers' ro­de rijst

40 min.
(16)
recept Tor­til­la­wrap met kip en ijs­berg­sla

Tor­til­la­wrap met kip en ijs­berg­sla

15 min.
(256)
recept Ta­co's met worst, pa­pri­ka en cour­get­te

Ta­co's met worst, pa­pri­ka en cour­get­te

25 min.
(39)
recept Sal­sa ro­ja

Sal­sa ro­ja

15 min.
(18)
recept Pit­ti­ge sal­sa ver­de

Pit­ti­ge sal­sa ver­de

15 min.
(10)
recept Sal­sa ama­ril­lo

Sal­sa ama­ril­lo

15 min.
(11)
recept Gu­a­ca­mo­le met ro­de pe­per

Gu­a­ca­mo­le met ro­de pe­per

10 min.
(127)
recept Rijst-bo­nen­sa­la­de met mais en krui­den

Rijst-bo­nen­sa­la­de met mais en krui­den

25 min.
(19)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.