Puur natuur. Dat is de kracht van honing, een zoetmaker die je altijd kunt inzetten. Op een broodje, bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoten, in desserts of in een dressing of marinade. Voor elk recept een eigen smaak: acaciahoning, klaverhoning, bloemenhoning of eucalyptushoning.

Geen geraffineerde suikers
Honing komt rechtstreeks uit de natuur: bijen zuigen nectar uit bloemen en maken daar honing van. Doordat het voor het grootste deel bestaat uit fructose en glucose (allebei suikers), smaakt het lekker zoet. Er zijn geen geraffineerde (bewerkte) suikers aan toegevoegd. En dat is wel zo fijn, want je kunt er de lekkerste gerechten mee maken!

Verschillende honingbloemen
Druppel het bijvoorbeeld op een stokbroodje met geitenkaas, of eet het met brie en walnoten. Ook in desserts, in een dressing of marinade, op een boterham of pannenkoek smaakt honing heerlijk. De structuur, kleur én smaak van honing zijn afhankelijk van de bloem waar de bij zijn nectar vandaan haalt. Bekijk hieronder welke recepten je allemaal kunt maken met honing.

Versuikerd? Even in heet water
Bewaar honing luchtdicht, donker, koel en droog. Staat de pot op een te lichte plek, dan gaat de honing kristalliseren (versuikeren). Als je honing op de juiste wijze bewaart, is hij lang houdbaar. Is de honing toch versuikerd? Zet de glazen pot even in een pan heet water, dan is de honing zo weer vloeibaar.

Lees meer

Honing (781)

sorteer op
recept Groe­ne as­per­ges met room­saus

Groe­ne as­per­ges met room­saus

15 min.
(44)
recept Me­di­ter­ra­ne ra­dijs­sa­la­de

Me­di­ter­ra­ne ra­dijs­sa­la­de

28 min.
(52)
recept Ro­de­kool­s­teak met blauw­a­der­kaas en truf­fel

Ro­de­kool­s­teak met blauw­a­der­kaas en truf­fel

50 min.
(10)
recept Kaas­plank­taart

Kaas­plank­taart

15 min.
(5)
recept Vloer­brood met kaas en kool­sa­la­de

Vloer­brood met kaas en kool­sa­la­de

15 min.
(19)
recept Clubs­and­wich met ra­dijs

Clubs­and­wich met ra­dijs

25 min.
(98)
recept Ge­ma­ri­neer­de kal­koen­spies­jes met nec­ta­ri­ne­com­po­te

Ge­ma­ri­neer­de kal­koen­spies­jes met nec­ta­ri­ne­com­po­te

45 min.
(13)
recept Cous­cous­sa­la­de met no­ten

Cous­cous­sa­la­de met no­ten

40 min.
(75)
recept Aard­ap­pel-groen­te­ta­ji­ne

Aard­ap­pel-groen­te­ta­ji­ne

2 u. 15 min.
(38)
recept Mexi­caan­se tor­til­la's van de bbq

Mexi­caan­se tor­til­la's van de bbq

25 min.
(2)
recept Stoe­re herfst­sa­la­de met mos­se­len

Stoe­re herfst­sa­la­de met mos­se­len

30 min.
(5)
recept Lauw­war­me sa­la­de met ap­pel en kal­koen

Lauw­war­me sa­la­de met ap­pel en kal­koen

15 min.
(33)
recept Klei­ne ge­hakt­bal­le­tjes met rijst

Klei­ne ge­hakt­bal­le­tjes met rijst

1 uur
(32)
recept Bie­ten­stoof met gei­ten­kaas en kriel­sa­la­de

Bie­ten­stoof met gei­ten­kaas en kriel­sa­la­de

35 min.
(46)
recept Steamed buns met 5 spi­ce-eend

Steamed buns met 5 spi­ce-eend

1 u. 20 min.
(8)
recept Run­der­chi­po­la­ta­worst­jes met knol­sel­de­rij­pu­ree

Run­der­chi­po­la­ta­worst­jes met knol­sel­de­rij­pu­ree

30 min.
(5)
recept Cour­get­te­ca­ke met yog­hurt­fros­ting

Cour­get­te­ca­ke met yog­hurt­fros­ting

3 u. 5 min.
(12)
recept Kip­sa­la­de met man­go en gei­ten­kaas

Kip­sa­la­de met man­go en gei­ten­kaas

25 min.
(599)
recept Leb­ku­chen­har­ten

Leb­ku­chen­har­ten

1 u. 40 min.
(1)
recept Ge­lak­te lams­ko­te­let­ten met sher­ry-saf­fraan­saus

Ge­lak­te lams­ko­te­let­ten met sher­ry-saf­fraan­saus

50 min.
(41)
recept Ge­gril­de fi­let­lap­jes met oven­aard­ap­pel en sa­la­de

Ge­gril­de fi­let­lap­jes met oven­aard­ap­pel en sa­la­de

45 min.
(5)
recept Ge­grild fi­let­lap­je met aard­ap­pe­len en fris­se sa­la­de

Ge­grild fi­let­lap­je met aard­ap­pe­len en fris­se sa­la­de

45 min.
(0)
recept An­dij­vie­s­a­la­de met knof­look­crou­tons

An­dij­vie­s­a­la­de met knof­look­crou­tons

20 min.
(98)
recept Oven­kip & chips met yog­hurt-munt­dip

Oven­kip & chips met yog­hurt-munt­dip

1 uur
(55)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.