Puur natuur. Dat is de kracht van honing, een zoetmaker die je altijd kunt inzetten. Op een broodje, bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoten, in desserts of in een dressing of marinade. Voor elk recept een eigen smaak: acaciahoning, klaverhoning, bloemenhoning of eucalyptushoning.

Geen geraffineerde suikers
Honing komt rechtstreeks uit de natuur: bijen zuigen nectar uit bloemen en maken daar honing van. Doordat het voor het grootste deel bestaat uit fructose en glucose (allebei suikers), smaakt het lekker zoet. Er zijn geen geraffineerde (bewerkte) suikers aan toegevoegd. En dat is wel zo fijn, want je kunt er de lekkerste gerechten mee maken!

Verschillende honingbloemen
Druppel het bijvoorbeeld op een stokbroodje met geitenkaas, of eet het met brie en walnoten. Ook in desserts, in een dressing of marinade, op een boterham of pannenkoek smaakt honing heerlijk. De structuur, kleur én smaak van honing zijn afhankelijk van de bloem waar de bij zijn nectar vandaan haalt. Bekijk hieronder welke recepten je allemaal kunt maken met honing.

Versuikerd? Even in heet water
Bewaar honing luchtdicht, donker, koel en droog. Staat de pot op een te lichte plek, dan gaat de honing kristalliseren (versuikeren). Als je honing op de juiste wijze bewaart, is hij lang houdbaar. Is de honing toch versuikerd? Zet de glazen pot even in een pan heet water, dan is de honing zo weer vloeibaar.

Lees meer

Honing (783)

sorteer op
recept Ho­ning-ka­neel­kwark in een glaas­je

Ho­ning-ka­neel­kwark in een glaas­je

10 min.
(4)
recept Ho­ning-ri­cot­ta (no ba­ke) chee­se­ca­ke

Ho­ning-ri­cot­ta (no ba­ke) chee­se­ca­ke

6 u. 15 min.
(9)
recept Ge­gril­de ap­pel met ho­ning en gei­ten­kaas

Ge­gril­de ap­pel met ho­ning en gei­ten­kaas

15 min.
(19)
recept Ham­lap met ho­ning­saus en chi­ne­se kool

Ham­lap met ho­ning­saus en chi­ne­se kool

15 min.
(28)
recept Brie-wal­no­ten­taar­tjes met ho­ning

Brie-wal­no­ten­taar­tjes met ho­ning

30 min.
(112)
recept Quorn in ho­ning-so­ja­saus met pak­soi

Quorn in ho­ning-so­ja­saus met pak­soi

30 min.
(52)
recept Ho­ningo­me­le­tjes met aard­bei­en

Ho­nin­go­me­le­tjes met aard­bei­en

20 min.
(26)
recept Pan­nen­koe­ken­taart met brie en ho­ning

Pan­nen­koe­ken­taart met brie en ho­ning

15 min.
(84)
recept Tor­rij­as - Wen­tel­teef­jes met ho­ning

Tor­rij­as - Wen­tel­teef­jes met ho­ning

10 min.
(57)
recept Gei­ten­kaas­tos­ti met tijm­ho­ning

Gei­ten­kaas­tos­ti met tijm­ho­ning

15 min.
(15)
recept Gei­ten­kaas­fon­due met ho­ning en tijm

Gei­ten­kaas­fon­due met ho­ning en tijm

15 min.
(124)
recept Ap­pel­ca­ke van aman­del­meel & ho­ning

Ap­pel­ca­ke van aman­del­meel & ho­ning

1 uur
(5)
recept War­me vij­gen met gei­ten­kaas en ho­ning

War­me vij­gen met gei­ten­kaas en ho­ning

16 min.
(132)
recept Ho­ning­mous­se met ro­ze­ma­rijn en da­dels

Ho­ning­mous­se met ro­ze­ma­rijn en da­dels

1 u. 25 min.
(29)
recept Hang­op met ho­ning­man­go

Hang­op met ho­ning­man­go

12 u. 10 min.
(48)
recept Muesli­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

Mues­li­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

1 u. 35 min.
(22)
recept Bas­ma­ti­rijst met saf­fraan en ho­ning

Bas­ma­ti­rijst met saf­fraan en ho­ning

30 min.
(6)
recept Vol­ko­ren­brood met zui­velspread en ho­ning

Vol­ko­ren­brood met zui­velspread en ho­ning

5 min.
(10)
recept Kro­kan­te ho­ning­pe­ren

Kro­kan­te ho­ning­pe­ren

30 min.
(23)
recept Pa­pri­ka en kip in oos­ter­se ho­ning­saus

Pa­pri­ka en kip in oos­ter­se ho­ning­saus

30 min.
(98)
recept Bief­stuk met bal­sa­mi­co-ho­ning­saus

Bief­stuk met bal­sa­mi­co-ho­ning­saus

15 min.
(89)
recept Ro­de­kool­sa­la­de met ho­ning­dres­sing

Ro­de­kool­sa­la­de met ho­ning­dres­sing

2 u. 10 min.
(54)
recept Wild­spies­je met ho­ning-mos­terd­saus

Wild­spies­je met ho­ning-mos­terd­saus

20 min.
(85)
recept Ho­ning­no­ten­flap­jes

Ho­ning­no­ten­flap­jes

35 min.
(44)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.