Puur natuur. Dat is de kracht van honing, een zoetmaker die je altijd kunt inzetten. Op een broodje, bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoten, in desserts of in een dressing of marinade. Voor elk recept een eigen smaak: acaciahoning, klaverhoning, bloemenhoning of eucalyptushoning.

Geen geraffineerde suikers
Honing komt rechtstreeks uit de natuur: bijen zuigen nectar uit bloemen en maken daar honing van. Doordat het voor het grootste deel bestaat uit fructose en glucose (allebei suikers), smaakt het lekker zoet. Er zijn geen geraffineerde (bewerkte) suikers aan toegevoegd. En dat is wel zo fijn, want je kunt er de lekkerste gerechten mee maken!

Verschillende honingbloemen
Druppel het bijvoorbeeld op een stokbroodje met geitenkaas, of eet het met brie en walnoten. Ook in desserts, in een dressing of marinade, op een boterham of pannenkoek smaakt honing heerlijk. De structuur, kleur én smaak van honing zijn afhankelijk van de bloem waar de bij zijn nectar vandaan haalt. Bekijk hieronder welke recepten je allemaal kunt maken met honing.

Versuikerd? Even in heet water
Bewaar honing luchtdicht, donker, koel en droog. Staat de pot op een te lichte plek, dan gaat de honing kristalliseren (versuikeren). Als je honing op de juiste wijze bewaart, is hij lang houdbaar. Is de honing toch versuikerd? Zet de glazen pot even in een pan heet water, dan is de honing zo weer vloeibaar.

Lees meer

Honing (783)

sorteer op
recept Gei­ten­kaas­flap­jes met rauw­kost­sa­la­de

Gei­ten­kaas­flap­jes met rauw­kost­sa­la­de

45 min.
(49)
recept Aard­bei­en uit oven met roomyog­hurt

Aard­bei­en uit oven met roomy­og­hurt

30 min.
(71)
recept Sa­la­de met Par­me­zaan­se kaas en bal­sa­mi­coa­zijn

Sa­la­de met Par­me­zaan­se kaas en bal­sa­mi­coa­zijn

15 min.
(72)
recept Kal­koen­fi­let met sa­lie-ap­pel­tjes

Kal­koen­fi­let met sa­lie-ap­pel­tjes

25 min.
(5)
recept Groen­te-ijs­jes

Groen­te-ijs­jes

3 u. 10 min.
(0)
recept Griek­se yog­hurt met wal­no­ten en ver­se vij­gen

Griek­se yog­hurt met wal­no­ten en ver­se vij­gen

5 min.
(3)
recept Griek­se au­ber­gi­ne­scho­tel met gei­ten­kaas

Griek­se au­ber­gi­ne­scho­tel met gei­ten­kaas

30 min.
(119)
recept In li­moen ge­ma­ri­neer­de kip

In li­moen ge­ma­ri­neer­de kip

35 min.
(166)
recept Ba­kla­va

Ba­kla­va

2 u. 35 min.
(73)
recept Abri­ko­zen­slof met aman­del­spijs

Abri­ko­zen­slof met aman­del­spijs

40 min.
(15)
recept Lauw­war­me aard­ap­pel­maal­tijd­sa­la­de

Lauw­war­me aard­ap­pel­maal­tijd­sa­la­de

15 min.
(79)
recept Si­naas­ap­pel­cous­cous met au­ber­gi­ne

Si­naas­ap­pel­cous­cous met au­ber­gi­ne

30 min.
(176)
recept Ya­ki­to­ri

Ya­ki­to­ri

20 min.
(131)
recept Zalm-aard­ap­pel­scho­tel met tuin­krui­den

Zalm-aard­ap­pel­scho­tel met tuin­krui­den

1 u. 5 min.
(62)
recept Rijk­ge­vul­de pi­ta­brood­jes met ver­se spi­na­zie

Rijk­ge­vul­de pi­ta­brood­jes met ver­se spi­na­zie

25 min.
(106)
recept To­ma­ten­sa­la­de met kriel­tjes en brie

To­ma­ten­sa­la­de met kriel­tjes en brie

20 min.
(27)
recept Si­naas­ap­pels met des­sert­wijn

Si­naas­ap­pels met des­sert­wijn

2 u. 25 min.
(34)
recept Sa­la­de met cran­ber­ry­pa­té-toast

Sa­la­de met cran­ber­ry­pa­té-toast

25 min.
(21)
recept Gra­no­la 1-2 jr

Gra­no­la 1-2 jr

30 min.
(3)
recept Groen­te­spies met pi­kan­te pe­per­ma­ri­na­de

Groen­te­spies met pi­kan­te pe­per­ma­ri­na­de

1 u. 25 min.
(18)
recept Ge­ka­ra­mel­li­seer­de ra­dic­chio met ro­ze­ma­rijn

Ge­ka­ra­mel­li­seer­de ra­dic­chio met ro­ze­ma­rijn

15 min.
(23)
recept Rood­fruit-avo­ca­dos­moot­hie

Rood­fruit-avo­ca­dos­moot­hie

5 min.
(2)
recept Ge­gril­de peer met ci­troen­yog­hurt

Ge­gril­de peer met ci­troen­yog­hurt

25 min.
(2)
recept Ho­me­ma­de huts­pot­koek­jes met ge­hakt­bal­le­tjes en sla

Ho­me­ma­de huts­pot­koek­jes met ge­hakt­bal­le­tjes en sla

30 min.
(8)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.