Puur natuur. Dat is de kracht van honing, een zoetmaker die je altijd kunt inzetten. Op een broodje, bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoten, in desserts of in een dressing of marinade. Voor elk recept een eigen smaak: acaciahoning, klaverhoning, bloemenhoning of eucalyptushoning.

Geen geraffineerde suikers

Honing komt rechtstreeks uit de natuur: bijen zuigen nectar uit bloemen en maken daar honing van. Doordat het voor het grootste deel bestaat uit fructose en glucose (allebei suikers), smaakt het lekker zoet. Er zijn geen geraffineerde (bewerkte) suikers aan toegevoegd. En dat is wel zo fijn, want je kunt er de lekkerste gerechten mee maken!

Verschillende honingbloemen

Druppel het bijvoorbeeld op een stokbroodje met geitenkaas, of eet het met brie en walnoten. Ook in desserts, in een dressing of marinade, op een boterham of pannenkoek smaakt honing heerlijk. De structuur, kleur én smaak van honing zijn afhankelijk van de bloem waar de bij zijn nectar vandaan haalt. Bekijk hieronder welke recepten je allemaal kunt maken met honing.

Versuikerd? Even in heet water
Bewaar honing luchtdicht, donker, koel en droog. Staat de pot op een te lichte plek, dan gaat de honing kristalliseren (versuikeren). Als je honing op de juiste wijze bewaart, is hij lang houdbaar. Is de honing toch versuikerd? Zet de glazen pot even in een pan heet water, dan is de honing zo weer vloeibaar.

Lees meer

Ho­ning (703)

sorteer op
recept Artisjokkengnocchi met eendenborst en honingjus

Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

(43)
40 min.
recept Honing-mosterd karbonades

Ho­ning-mos­terd kar­bo­na­des

(102)
55 min.
recept Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Ho­ning-gries­meel­ca­ke­jes met si­naas­ap­pel­si­roop

(37)
50 min.
recept Honing-mosterd speklapjes

Ho­ning-mos­terd spek­lap­jes

(171)
1 uur
recept Honing-mosterdkarbonade met gepofte aardappel

Ho­ning-mos­terd­kar­bo­na­de met ge­pof­te aard­ap­pel

(34)
15 min.
recept Mueslirepen met honing en cranberry's

Muesli­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

(17)
35 min.
recept Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop

Pan­nen­koek­taartje met ho­ning-va­nil­le­si­roop

(66)
25 min.
recept Yoghurt met honing en walnoten

Yog­hurt met ho­ning en wal­no­ten

(17)
5 min.
recept Witlofsalade met citrusfruit en honing-mosterddressing

Wit­lofsala­de met ci­trus­fruit en ho­ning-mos­terd­dres­sing

(38)
15 min.
recept Yoghurtijs honing en pistache

Yog­hurt­ijs ho­ning en pis­ta­che

(22)
5 min.
recept Quorn in honing-sojasaus met paksoi

Quorn in ho­ning-so­ja­saus met pak­soi

(48)
30 min.
recept Gepocheerde peer met honing en gorgonzola

Ge­po­cheer­de peer met ho­ning en gor­gon­zo­la

(107)
30 min.
recept Mosterdmarinade met honing en dragon voor vlees of kip

Mos­terd­ma­ri­na­de met ho­ning en dra­gon voor vlees of kip

(30)
35 min.
recept Basmatirijst met saffraan en honing

Bas­ma­ti­rijst met saf­fraan en ho­ning

(6)
30 min.
recept Geitenkaasfondue met honing en tijm

Gei­ten­kaas­fon­due met ho­ning en tijm

(121)
15 min.
recept Gatenpannenkoekjes met honing

Ga­ten­pan­nen­koek­jes met ho­ning

(22)
2 u. 10 min.
recept Gebakken ananas met honing-kruidensaus

Ge­bak­ken ana­nas met ho­ning-krui­den­saus

(17)
15 min.
recept Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade

Var­kens­vlees in ho­ning-si­naas­ap­pel­ma­ri­na­de

(51)
2 u. 20 min.
recept Honing-kruidenbrood

Ho­ning-krui­den­brood

(11)
3 u. 40 min.
recept Torrijas - Wentelteefjes met honing

Tor­rij­as - Wen­tel­teef­jes met ho­ning

(55)
10 min.
recept In honing gebakken appel met zuurkool en eendenborst

In ho­ning ge­bak­ken ap­pel met zuur­kool en een­den­borst

(65)
1 uur
recept Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing

Yo­tam Ot­to­leng­hi's ri­cot­ta­beig­nets met si­naas­ap­pel en ho­ning

(4)
30 min.
recept Brie-walnotentaartjes met honing

Brie-wal­no­ten­taar­tjes met ho­ning

(109)
30 min.
recept Smoothie met appel, banaan en honing

Smoot­hie met ap­pel, ba­naan en ho­ning

(117)
10 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.