Puur natuur. Dat is de kracht van honing, een zoetmaker die je altijd kunt inzetten. Op een broodje, bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoten, in desserts of in een dressing of marinade. Voor elk recept een eigen smaak: acaciahoning, klaverhoning, bloemenhoning of eucalyptushoning.

Geen geraffineerde suikers
Honing komt rechtstreeks uit de natuur: bijen zuigen nectar uit bloemen en maken daar honing van. Doordat het voor het grootste deel bestaat uit fructose en glucose (allebei suikers), smaakt het lekker zoet. Er zijn geen geraffineerde (bewerkte) suikers aan toegevoegd. En dat is wel zo fijn, want je kunt er de lekkerste gerechten mee maken!

Verschillende honingbloemen
Druppel het bijvoorbeeld op een stokbroodje met geitenkaas, of eet het met brie en walnoten. Ook in desserts, in een dressing of marinade, op een boterham of pannenkoek smaakt honing heerlijk. De structuur, kleur én smaak van honing zijn afhankelijk van de bloem waar de bij zijn nectar vandaan haalt. Bekijk hieronder welke recepten je allemaal kunt maken met honing.

Versuikerd? Even in heet water
Bewaar honing luchtdicht, donker, koel en droog. Staat de pot op een te lichte plek, dan gaat de honing kristalliseren (versuikeren). Als je honing op de juiste wijze bewaart, is hij lang houdbaar. Is de honing toch versuikerd? Zet de glazen pot even in een pan heet water, dan is de honing zo weer vloeibaar.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.