Puur natuur. Dat is de kracht van honing, een zoetmaker die je altijd kunt inzetten. Op een broodje, bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoten, in desserts of in een dressing of marinade. Voor elk recept een eigen smaak: acaciahoning, klaverhoning, bloemenhoning of eucalyptushoning.

Geen geraffineerde suikers

Honing komt rechtstreeks uit de natuur: bijen zuigen nectar uit bloemen en maken daar honing van. Doordat het voor het grootste deel bestaat uit fructose en glucose (allebei suikers), smaakt het lekker zoet. Er zijn geen geraffineerde (bewerkte) suikers aan toegevoegd. En dat is wel zo fijn, want je kunt er de lekkerste gerechten mee maken!

Verschillende honingbloemen

Druppel het bijvoorbeeld op een stokbroodje met geitenkaas, of eet het met brie en walnoten. Ook in desserts, in een dressing of marinade, op een boterham of pannenkoek smaakt honing heerlijk. De structuur, kleur én smaak van honing zijn afhankelijk van de bloem waar de bij zijn nectar vandaan haalt. Bekijk hieronder welke recepten je allemaal kunt maken met honing.

Versuikerd? Even in heet water
Bewaar honing luchtdicht, donker, koel en droog. Staat de pot op een te lichte plek, dan gaat de honing kristalliseren (versuikeren). Als je honing op de juiste wijze bewaart, is hij lang houdbaar. Is de honing toch versuikerd? Zet de glazen pot even in een pan heet water, dan is de honing zo weer vloeibaar.

Lees meer

Ho­ning (715)

sorteer op
recept Artisjokkengnocchi met eendenborst en honingjus

Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

(43)
40 min.
recept Bierbavarois met honing

Bier­ba­va­rois met ho­ning

(9)
3 u. 20 min.
recept Filodeegpakketjes met witte kaasblokjes en honing

Fi­lo­deeg­pak­ket­jes met wit­te kaas­blok­jes en ho­ning

(59)
15 min.
recept Bruschetta peer, geitenkaas en honing

Bruschet­ta peer, gei­ten­kaas en ho­ning

(85)
10 min.
recept Gepocheerde peer met honing en gorgonzola

Ge­po­cheer­de peer met ho­ning en gor­gon­zo­la

(107)
30 min.
recept Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik

Een­den­borst­fi­let met zoet­zu­re ho­ning-per­zik

(28)
50 min.
recept Warmgerookte zalm in honing-sojamarinade

Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

(20)
1 u. 30 min.
recept Croissant met honing en geroosterde amandelen

Crois­sant met ho­ning en ge­roos­ter­de aman­de­len

(26)
5 min.
recept Prei met citroen en honing

Prei met ci­troen en ho­ning

(74)
25 min.
recept Yiaoúrti me méli ke karídhia - Griekse yoghurt met honing en walnoten

Yia­oúr­ti me mé­li ke karíd­hia - Griek­se yog­hurt met ho­ning en wal­no­ten

(70)
5 min.
recept Brie-walnotentaartjes met honing

Brie-wal­no­ten­taar­tjes met ho­ning

(109)
30 min.
recept Kalkoen met honing, kaneel en appel

Kal­koen met ho­ning, ka­neel en ap­pel

(276)
2 u. 50 min.
recept Honing-mosterdkarbonade met gepofte aardappel

Ho­ning-mos­terd­kar­bo­na­de met ge­pof­te aard­ap­pel

(34)
15 min.
recept Wildspiesje met honing-mosterdsaus

Wild­spies­je met ho­ning-mos­terd­saus

(85)
20 min.
recept Honing-kaneelkwark in een glaasje

Ho­ning-ka­neel­kwark in een glaas­je

(4)
10 min.
recept Gatenpannenkoekjes met honing

Ga­ten­pan­nen­koek­jes met ho­ning

(22)
2 u. 10 min.
recept Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing

Yo­tam Ot­to­leng­hi's blau­we­kaas­taart­jes met in­ge­maak­te ro­de biet en ho­ning

(30)
25 u. 15 min.
recept Honing-mosterd karbonades

Ho­ning-mos­terd kar­bo­na­des

(103)
55 min.
recept Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop

Pan­nen­koek­taartje met ho­ning-va­nil­le­si­roop

(66)
25 min.
recept Kaki-ijs met honing en yoghurt

Ka­ki-ijs met ho­ning en yog­hurt

(26)
2 u. 20 min.
recept Salade van artisjok met honing

Sa­la­de van ar­ti­sjok met ho­ning

(33)
30 min.
recept Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade

Var­kens­vlees in ho­ning-si­naas­ap­pel­ma­ri­na­de

(51)
2 u. 20 min.
recept Yoghurt met honing en walnoten

Yog­hurt met ho­ning en wal­no­ten

(17)
5 min.
recept Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Ho­ning-gries­meel­ca­ke­jes met si­naas­ap­pel­si­roop

(37)
50 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.