Puur natuur. Dat is de kracht van honing, een zoetmaker die je altijd kunt inzetten. Op een broodje, bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoten, in desserts of in een dressing of marinade. Voor elk recept een eigen smaak: acaciahoning, klaverhoning, bloemenhoning of eucalyptushoning.

Geen geraffineerde suikers
Honing komt rechtstreeks uit de natuur: bijen zuigen nectar uit bloemen en maken daar honing van. Doordat het voor het grootste deel bestaat uit fructose en glucose (allebei suikers), smaakt het lekker zoet. Er zijn geen geraffineerde (bewerkte) suikers aan toegevoegd. En dat is wel zo fijn, want je kunt er de lekkerste gerechten mee maken!

Verschillende honingbloemen
Druppel het bijvoorbeeld op een stokbroodje met geitenkaas, of eet het met brie en walnoten. Ook in desserts, in een dressing of marinade, op een boterham of pannenkoek smaakt honing heerlijk. De structuur, kleur én smaak van honing zijn afhankelijk van de bloem waar de bij zijn nectar vandaan haalt. Bekijk hieronder welke recepten je allemaal kunt maken met honing.

Versuikerd? Even in heet water
Bewaar honing luchtdicht, donker, koel en droog. Staat de pot op een te lichte plek, dan gaat de honing kristalliseren (versuikeren). Als je honing op de juiste wijze bewaart, is hij lang houdbaar. Is de honing toch versuikerd? Zet de glazen pot even in een pan heet water, dan is de honing zo weer vloeibaar.

Lees meer

Honing (745)

sorteer op
recept Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

40 min.
(43)
recept Ge­bak­ken ba­naan met gem­ber en ho­ning

Ge­bak­ken ba­naan met gem­ber en ho­ning

15 min.
(77)
recept Ho­ning-mos­terd spek­lap­jes

Ho­ning-mos­terd spek­lap­jes

1 uur
(172)
recept Lams­rack met ho­ning-munt­jus

Lams­rack met ho­ning-munt­jus

25 min.
(60)
recept Wild­bouil­lon met in ho­ning ge­stoof­de ven­kel

Wild­bouil­lon met in ho­ning ge­stoof­de ven­kel

25 min.
(38)
recept Run­der­fi­let in ho­ning-ket­jap­saus

Run­der­fi­let in ho­ning-ket­jap­saus

20 min.
(77)
recept Tor­rij­as - Wen­tel­teef­jes met ho­ning

Tor­rij­as - Wen­tel­teef­jes met ho­ning

10 min.
(57)
recept Win­ter­se tos­ti met spek en ho­ning-mos­terd­saus

Win­ter­se tos­ti met spek en ho­ning-mos­terd­saus

15 min.
(0)
recept Pan­nen­koe­ken­taart met brie en ho­ning

Pan­nen­koe­ken­taart met brie en ho­ning

15 min.
(84)
recept Bruschet­ta peer, gei­ten­kaas en ho­ning

Bruschet­ta peer, gei­ten­kaas en ho­ning

10 min.
(86)
recept Muesli­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

Mues­li­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

1 u. 35 min.
(21)
recept Ho­ning-mos­terd­vi­nai­gret­te

Ho­ning-mos­terd­vi­nai­gret­te

5 min.
(47)
recept Prei met ci­troen en ho­ning

Prei met ci­troen en ho­ning

25 min.
(74)
recept Yog­hurt­ijs ho­ning en pis­ta­che

Yog­hurt­ijs ho­ning en pis­ta­che

5 min.
(22)
recept Ame­ri­can pan­ca­kes met ap­pel, ro­zijn en ho­ning

Ame­ri­can pan­ca­kes met ap­pel, ro­zijn en ho­ning

30 min.
(63)
recept Pan­nen­koek­taartje met ho­ning-va­nil­le­si­roop

Pan­nen­koek­taart­je met ho­ning-va­nil­le­si­roop

25 min.
(68)
recept Crois­sant met ho­ning en ge­roos­ter­de aman­de­len

Crois­sant met ho­ning en ge­roos­ter­de aman­de­len

5 min.
(26)
recept Vol­ko­ren­brood met zui­velspread en ho­ning

Vol­ko­ren­brood met zui­velspread en ho­ning

5 min.
(10)
recept Ho­ning-mos­terd kar­bo­na­des

Ho­ning-mos­terd kar­bo­na­des

55 min.
(103)
recept Aard­bei­en met hüt­ten­kä­se en ho­ning

Aard­bei­en met hüt­ten­kä­se en ho­ning

20 min.
(46)
recept War­me vij­gen met gei­ten­kaas en ho­ning

War­me vij­gen met gei­ten­kaas en ho­ning

16 min.
(126)
recept Mos­terd­ma­ri­na­de met ho­ning en dra­gon voor vlees of kip

Mos­terd­ma­ri­na­de met ho­ning en dra­gon voor vlees of kip

35 min.
(30)
recept Ge­bak­ken ana­nas met ho­ning-krui­den­saus

Ge­bak­ken ana­nas met ho­ning-krui­den­saus

15 min.
(17)
recept Hal­ve gra­pe­fruit met ho­ning

Hal­ve gra­pe­fruit met ho­ning

5 min.
(15)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.