Gesnipperd en gefruit kennen we hem allemaal, maar de ui verdient meer credits. Gun deze kleine, Hollandse smaakmaker eens een hoofdrol. In een hartige taart met tomaat en ui bijvoorbeeld, of bij risotto met zoete ui en spek.

Uiensoep met gruyèrekaas
Je kunt geen kookboek openslaan zonder dat de ui als smaakmaker wordt gebruikt. Toch zijn er genoeg recepten waarin uien zelf in de spotlight staan. Denk bijvoorbeeld aan uiensoep met gruyèrekaas of Hollandse hachee met rode wijn. Wist je trouwens dat de ui familie is van prei, bieslook én knoflook?

Bak ze kort
De uienfamilie is groot en divers. Van zoete uien en zilveruitjes tot bosui. Bosui kan zowel warm als rauw gegeten worden. Rauw zijn bosuitjes heerlijk in een salade of soep, in een omelet, gestrooid over voorjaarsgroenten of op een boterham met kaas. Liever warm? Stoof, bak of wok bosui dan heel kort, anders gaat de smaak verloren.

Lees meer

Ui (988)

sorteer op
recept Braad­worst met ui­en-stroop­jus

Braad­worst met ui­en-stroop­jus

30 min.
(68)
recept Gra­tin van ro­de ui­en en aard­ap­pel

Gra­tin van ro­de ui­en en aard­ap­pel

1 u. 5 min.
(66)
recept Var­kens­haas met bal­sa­mi­co-ui­en

Var­kens­haas met bal­sa­mi­co-ui­en

30 min.
(73)
recept Run­der­vin­ken met ro­de ui­en­jus

Run­der­vin­ken met ro­de ui­en­jus

15 min.
(25)
recept Ui­entaar­tjes met gor­gon­zo­la

Ui­en­taar­tjes met gor­gon­zo­la

35 min.
(114)
recept Beef­bur­gers met ui­en­com­po­te

Beef­bur­gers met ui­en­com­po­te

20 min.
(13)
recept Sa­la­de met ge­roos­ter­de ui­en en blau­we kaas

Sa­la­de met ge­roos­ter­de ui­en en blau­we kaas

45 min.
(9)
recept Ui­en­qui­che

Ui­en­qui­che

1 uur
(359)
recept Tar­te­let­te met ui­en en en­tre­co­te

Tar­te­let­te met ui­en en en­tre­co­te

1 u. 45 min.
(38)
recept Har­ti­ge ui­entaart met rook­worst

Har­ti­ge ui­en­taart met rook­worst

55 min.
(160)
recept Tar­taartjes met ui­en-to­ma­ten­jus

Tar­taart­jes met ui­en-to­ma­ten­jus

25 min.
(15)
recept Sper­zie­bo­nen met Am­ster­dam­se ui­en

Sper­zie­bo­nen met Am­ster­dam­se ui­en

15 min.
(27)
recept Ge­gril­de ro­de ui­en met mar­jo­leindres­sing

Ge­gril­de ro­de ui­en met mar­jo­leind­res­sing

20 min.
(6)
recept Mexi­caan­se wit­te-ui­en­soep

Mexi­caan­se wit­te-ui­en­soep

40 min.
(54)
recept Drui­ven­zuur­kool met ui­en­bur­gers

Drui­ven­zuur­kool met ui­en­bur­gers

30 min.
(49)
recept Pen­ne­sa­la­de met Am­ster­dam­se ui­en

Pen­ne­sa­la­de met Am­ster­dam­se ui­en

30 min.
(29)
recept Kalfs­vlees met dra­gon-ui­en­saus

Kalfs­vlees met dra­gon-ui­en­saus

30 min.
(71)
recept Spek­lap­spies­jes met ui­en­ch­ut­ney

Spek­lap­spies­jes met ui­en­ch­ut­ney

40 min.
(12)
recept Ge­vul­de ui­en met rijst en pijn­boom­pit­ten

Ge­vul­de ui­en met rijst en pijn­boom­pit­ten

1 u. 5 min.
(26)
recept Ui­en­soep met tofu

Ui­en­soep met tofu

40 min.
(17)
recept Spek­lap­jes met ge­bak­ken ui­en en prui­men

Spek­lap­jes met ge­bak­ken ui­en en prui­men

2 u. 5 min.
(12)
recept Ui­en­bur­gers met kom­kom­mer­sa­la­de

Ui­en­bur­gers met kom­kom­mer­sa­la­de

20 min.
(5)
recept Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

20 min.
(21)
recept Har­ti­ge wen­tel­teef­jes met ui­en­com­po­te

Har­ti­ge wen­tel­teef­jes met ui­en­com­po­te

40 min.
(11)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.