Bij de zoete aardappel denk je al gauw aan zijn bekende broer, maar de twee zijn geen familie. De zoete aardappel is – in tegenstelling tot de gewone aardappel – een groente. De smaak is zoet en kruidig en hij past goed in zowel hartige als zoete gerechten.

Als snack
Van oorsprong komt de zoete aardappel uit Mexico, maar inmiddels is hij in veel meer keukens te vinden. Je kunt deze veelzijdige groente bakken, stoven, grillen, wokken én koken. Ook lekker: geroosterde zoete aardappel in een salade óf als groentesnack met een yoghurtdip. Al onze recepten met zoete aardappel vind je op deze pagina.

Tip: niet in de koelkast
Let erop dat de aardappel stevig is en een lichtgele of purperrode kleur heeft. Bewaar hem niet in de koelkast, want deze zoete knol kan niet tegen te lage temperaturen. Beter is een koele (13-16 ºC), donkere plek. Daar blijft hij wel tot een week goed. Gekookte zoete aardappelen zijn in de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

Lees meer

Zoete aardappel (187)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.