Een gerecht met tonijn betekent een lekker stevige vis op je bord. Tonijn uit blik is heerlijk door een salade of over het kalfsvlees van de vitello tonato, maar ook als stevige tonijnsteak. Lekker met tagliatelle en broccoli bijvoorbeeld.

Witte tonijn
Probeer ook eens witte tonijn, de Albacore. Hij heeft een iets stevigere structuur en is wat milder van smaak vergeleken met de bekende rode variant. Deze relatief kleine tonijnsoort zwemt in de Middellandse Zee en in de Indische, Atlantische en Stille Oceaan en wordt duurzaam gevangen.

Lekker als sashimi
Een tonijnsteak kun je bereiden in een koekenpan, grillpan of op de barbecue. De smaak komt het best tot z’n recht als je de steak kort bakt en de vis rare of medium rare is. Je kunt de vis ook rauw eten, maak er bijvoorbeeld sashimi van of verwerk het in sushi. Tonijn kun je maximaal één dag bewaren na bereiding. Dat doe je het best onder in de koelkast, daar is het net iets kouder.
Op deze pagina vind je alle tonijnrecepten van Allerhande.

Lees meer

Tonijn (376)

sorteer op
recept Lauw­war­me oos­ter­se sa­la­de met to­nijn­steak

Lauw­war­me oos­ter­se sa­la­de met to­nijn­steak

30 min.
(27)
recept To­nijn­car­p­ac­cio met spek­jes­dres­sing

To­nijn­car­p­ac­cio met spek­jes­dres­sing

20 min.
(48)
recept Ge­gril­de to­nijn­steak met ba­si­li­cum­saus

Ge­gril­de to­nijn­steak met ba­si­li­cum­saus

40 min.
(127)
recept Snel­le pi­la­v met ge­gril­de ker­rie-to­nijn­steak

Snel­le pi­la­v met ge­gril­de ker­rie-to­nijn­steak

15 min.
(31)
recept To­nijn­steak met pit­ti­ge roer­bak­groen­ten

To­nijn­steak met pit­ti­ge roer­bak­groen­ten

40 min.
(17)
recept Ge­gril­de to­nijn­steak met wit­te bo­nen­sa­la­de

Ge­gril­de to­nijn­steak met wit­te bo­nen­sa­la­de

20 min.
(46)
recept To­nijns­and­wich met gu­a­ca­mo­le en mais­sa­la­de

To­nijns­and­wich met gu­a­ca­mo­le en mais­sa­la­de

10 min.
(22)
recept To­nijn­steak met pit­ti­ge roer­bak­groen­ten

To­nijn­steak met pit­ti­ge roer­bak­groen­ten

40 min.
(14)
recept To­nijn­sa­la­de met aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

To­nijn­sa­la­de met aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

20 min.
(158)
recept Wit­te-bo­nen­sa­la­de met mos­se­len en to­nijn­saus

Wit­te-bo­nen­sa­la­de met mos­se­len en to­nijn­saus

20 min.
(2)
recept Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met to­nijn, ar­ti­sjok­har­ten en snij­bo­nen

Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met to­nijn, ar­ti­sjok­har­ten en snij­bo­nen

15 min.
(38)
recept Ge­bak­ken gnoc­chi met groe­ne groen­ten en to­nijn­dip

Ge­bak­ken gnoc­chi met groe­ne groen­ten en to­nijn­dip

20 min.
(43)
recept Stok­jes­brood to­nijn­sa­la­de met to­maat en au­gurk

Stok­jes­brood to­nijn­sa­la­de met to­maat en au­gurk

23 min.
(30)
recept Ge­zon­de aard­ap­pel­pu­ree met spi­cy to­nijn­steak

Ge­zon­de aard­ap­pel­pu­ree met spi­cy to­nijn­steak

30 min.
(3)
recept Pen­ne met ro­mi­ge to­nijn­saus en as­per­ge­broc­co­li

Pen­ne met ro­mi­ge to­nijn­saus en as­per­ge­broc­co­li

25 min.
(120)
recept To­nijn­steaks met pe­ter­se­lie-ci­troen­laag­je

To­nijn­steaks met pe­ter­se­lie-ci­troen­laag­je

25 min.
(18)
recept To­nijn­kro­ket­ten met ge­fri­tuur­de pe­ter­se­lie

To­nijn­kro­ket­ten met ge­fri­tuur­de pe­ter­se­lie

1 u. 20 min.
(5)
recept Fri­can­deau met to­nijn­sa­la­de en ci­troen­may­o­nai­se

Fri­can­deau met to­nijn­sa­la­de en ci­troen­may­o­nai­se

55 min.
(21)
recept Me­di­ter­ra­ne to­nijn­sa­la­de met boon­tjes en olij­ven

Me­di­ter­ra­ne to­nijn­sa­la­de met boon­tjes en olij­ven

15 min.
(129)
recept Spa­ghet­ti met to­nijn­bal­le­tjes in prei-to­ma­ten­saus

Spa­ghet­ti met to­nijn­bal­le­tjes in prei-to­ma­ten­saus

26 min.
(0)
recept Fris­se to­nijn-ra­dijs­sa­la­de met sper­zie­bo­nen en ge­roos­ter­de wal­no­ten

Fris­se to­nijn-ra­dijs­sa­la­de met sper­zie­bo­nen en ge­roos­ter­de wal­no­ten

15 min.
(1)
recept To­nijn­bur­ger van zoe­te aard­ap­pel en tui­n­erw­ten met ker­rie

To­nijn­bur­ger van zoe­te aard­ap­pel en tui­n­erw­ten met ker­rie

25 min.
(42)
recept To­nijn­la­sag­ne met groe­ne groen­ten en sel­de­rij-ri­cot­ta­saus

To­nijn­la­sag­ne met groe­ne groen­ten en sel­de­rij-ri­cot­ta­saus

55 min.
(10)
recept Herfst­ni­çoi­se met cham­pig­nons

Herfst­ni­çoi­se met cham­pig­nons

20 min.
(98)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.