Een gerecht met tonijn betekent een lekker stevige vis op je bord. Tonijn uit blik is heerlijk door een salade of over het kalfsvlees van de vitello tonato, maar ook als stevige tonijnsteak. Lekker met tagliatelle en broccoli bijvoorbeeld.

Witte tonijn
Probeer ook eens witte tonijn, de Albacore. Hij heeft een iets stevigere structuur en is wat milder van smaak vergeleken met de bekende rode variant. Deze relatief kleine tonijnsoort zwemt in de Middellandse Zee en in de Indische, Atlantische en Stille Oceaan en wordt duurzaam gevangen.

Lekker als sashimi
Een tonijnsteak kun je bereiden in een koekenpan, grillpan of op de barbecue. De smaak komt het best tot z’n recht als je de steak kort bakt en de vis rare of medium rare is. Je kunt de vis ook rauw eten, maak er bijvoorbeeld sashimi van of verwerk het in sushi. Tonijn kun je maximaal één dag bewaren na bereiding. Dat doe je het best onder in de koelkast, daar is het net iets kouder.
Op deze pagina vind je alle tonijnrecepten van Allerhande.

Lees meer

Tonijn (377)

sorteer op
recept Pen­ne met to­nijn­saus en cour­get­te

Pen­ne met to­nijn­saus en cour­get­te

25 min.
(63)
recept Ge­ma­ri­neer­de to­nijn­steaks

Ge­ma­ri­neer­de to­nijn­steaks

15 min.
(28)
recept To­nijn­steak met fo­rel­ka­vi­aar

To­nijn­steak met fo­rel­ka­vi­aar

10 min.
(58)
recept To­nijn­steaks met spa­ghet­ti­ni

To­nijn­steaks met spa­ghet­ti­ni

20 min.
(34)
recept Kik­ker­erw­ten-to­nijn­sa­la­de

Kik­ker­erw­ten-to­nijn­sa­la­de

10 min.
(182)
recept Aard­ap­pel-to­nijnome­let en Ita­li­aan­se groen­ten

Aard­ap­pel-to­nijnome­let en Ita­li­aan­se groen­ten

30 min.
(23)
recept Lauw­war­me rijst­sa­la­de met to­nijn, pa­pri­ka en munt

Lauw­war­me rijst­sa­la­de met to­nijn, pa­pri­ka en munt

15 min.
(60)
recept Ge­gril­de to­nijn met to­maat, olij­ven en kap­per­tjes

Ge­gril­de to­nijn met to­maat, olij­ven en kap­per­tjes

25 min.
(77)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met snij­bo­nen, to­maat en to­nijn

Ver­se ta­gli­a­tel­le met snij­bo­nen, to­maat en to­nijn

14 min.
(50)
recept Pas­ta pes­to met to­nijn en ge­roos­ter­de aman­de­len

Pas­ta pes­to met to­nijn en ge­roos­ter­de aman­de­len

15 min.
(12)
recept To­nijn-broc­co­li­qui­che met to­maat­jes en ou­de kaas

To­nijn-broc­co­li­qui­che met to­maat­jes en ou­de kaas

1 u. 10 min.
(3)
recept Oven­scho­tel met kriel­tjes, sper­zie­bo­nen & to­nijn

Oven­scho­tel met kriel­tjes, sper­zie­bo­nen & to­nijn

40 min.
(21)
recept Wraps met to­nijn, spi­na­zie en zon­ge­droog­de to­ma­ten

Wraps met to­nijn, spi­na­zie en zon­ge­droog­de to­ma­ten

30 min.
(15)
recept Op­per­de­pop: to­nijn­koek­jes 10-12 mnd

Op­per­de­pop: to­nijn­koek­jes 10-12 mnd

35 min.
(11)
recept Pro­ven­çaal­se to­nijn­scho­tel

Pro­ven­çaal­se to­nijn­scho­tel

50 min.
(205)
recept Ge­bak­ken vis met to­nijn­ta­pe­na­de

Ge­bak­ken vis met to­nijn­ta­pe­na­de

30 min.
(14)
recept To­nijn­steaks met chi­li­gla­zuur

To­nijn­steaks met chi­li­gla­zuur

20 min.
(7)
recept Ita­li­aan­se bol met to­nijn­sa­la­de

Ita­li­aan­se bol met to­nijn­sa­la­de

10 min.
(41)
recept To­nijn­steak met oven­kriel­tjes

To­nijn­steak met oven­kriel­tjes

40 min.
(35)
recept Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

8 u. 50 min.
(22)
recept Piz­za van bloem­kool met to­nijn, broc­co­li, ci­troen & ro­de ui

Piz­za van bloem­kool met to­nijn, broc­co­li, ci­troen & ro­de ui

50 min.
(0)
recept Pen­ne met me­di­ter­ra­ne to­nijn­saus

Pen­ne met me­di­ter­ra­ne to­nijn­saus

25 min.
(112)
recept To­nijn­steak met zout kaas­korst­je

To­nijn­steak met zout kaas­korst­je

25 min.
(10)
recept Lauw­war­me noe­del­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de to­nijn

Lauw­war­me noe­del­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de to­nijn

35 min.
(48)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.