Mals, sappig en prachtig rood: rundvlees op z’n best. Een dungesneden stukje entrecote van de lende of een stevig stuk ribeye: we zijn er dol op. En er gaat toch eigenlijk niets boven een zelfgemaakte steak tartaar? Hieronder vind je de lekkerste recepten met verschillende soorten rundvlees.

Een Franse klassieker
In grote lijnen kun je rundvlees verdelen in vlees dat wordt gesneden en vlees dat wordt gemalen. Van het gemalen rundvlees worden onder meer hamburgers, rundergehakt en rundertartaar gemaakt. Zo maak je van gemalen rundvlees de klassiek Franse steak tartaar, lekker met Amsterdamse mini-augurkjes en worcestershiresaus.

Puur, stevig en fris
Entrecote, ribeye en tournedos zijn malse soorten rundvlees en zijn daardoor snel klaar te maken. Erg lekker is bijvoorbeeld ribeye uit de oven met knoflook, yoghurt en munt. Fris en stevig, puur genieten.

Boeuf bourguignon
Suddervlees heeft een stuggere structuur en krijgt door haar bereiding een andere smaak. Door dit vlees lang te stoven wordt het lekker zacht. Neem eens de tijd voor boeuf bourguignon, het duurt een paar uur, maar het zachte vlees is het wachten zeker waard.

Lees meer

Rund­vlees (164)

sorteer op
recept Rode rundvleescurry met aubergine

Ro­de rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

(63)
2 u. 35 min.
recept Rundvleessatés op citroengras

Rund­vlees­sa­tés op ci­troen­gras

(34)
1 u. 30 min.
recept Thaise rundvleescurry

Thai­se rund­vlees­cur­ry

(96)
4 u. 30 min.
recept Gekruide rundvleesschotel

Ge­krui­de rund­vlees­scho­tel

(90)
25 min.
recept Rundvleespasteitjes

Rund­vlees­pas­tei­tjes

(43)
3 u. 25 min.
recept Pittige rundvleescurry

Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

(256)
3 u. 20 min.
recept Rundvleescassoulet

Rund­vlees­cas­soulet

(41)
2 u. 50 min.
recept Aziatische rundvleesschotel

Azi­a­ti­sche rund­vlees­scho­tel

(86)
30 min.
recept Snelle Provençaalse rundvleesstoof

Snel­le Pro­ven­çaal­se rund­vlees­stoof

(105)
30 min.
recept Mediterrane rundvleesragout met polenta

Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

(42)
3 u. 40 min.
recept Japanse rundvleesreepjes met eiermie

Ja­pan­se rund­vlees­reep­jes met ei­er­mie

(175)
20 min.
recept Thaise rundvleescurry met aubergine

Thai­se rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

(185)
2 u. 25 min.
recept Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing

Peul­tjes met rund­vlees­reep­jes en Thai­se dres­sing

(59)
25 min.
recept Rundvleeskroketten

Rund­vlees­kro­ket­ten

(139)
3 u. 45 min.
recept Rundvleesreepjes met romige peperpasta

Rund­vlees­reep­jes met ro­mi­ge pe­per­pas­ta

(61)
20 min.
recept 'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing

'Wa­ter­val­rund­vlees': Bief­stuk met li­moen-sja­lot­dres­sing

(38)
35 min.
recept Rundvleescurry massaman

Rund­vlees­cur­ry mas­sa­man

(135)
30 min.
recept Thaise rundvleescurry

Thai­se rund­vlees­cur­ry

(117)
20 min.
recept Kruidige rundvleescurry

Krui­di­ge rund­vlees­cur­ry

(92)
2 u. 25 min.
recept Smoor van rundvlees en aubergine

Smoor van rund­vlees en au­ber­gi­ne

(60)
2 u. 50 min.
recept Rundvlees met zomergroenten

Rund­vlees met zo­mer­groen­ten

(63)
2 u. 35 min.
recept Romige rodekool met rundvlees en aardappelen

Ro­mi­ge ro­de­kool met rund­vlees en aard­ap­pe­len

(60)
25 min.
recept Rode-wijnmarinade voor rundvlees of wild

Ro­de-wijn­ma­ri­na­de voor rund­vlees of wild

(20)
12 u. 10 min.
recept Rundvlees in rode wijn

Rund­vlees in ro­de wijn

(184)
5 u. 25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.