Mals, sappig en prachtig rood: rundvlees op z’n best. Een dungesneden stukje entrecote van de lende of een stevig stuk ribeye: we zijn er dol op. En er gaat toch eigenlijk niets boven een zelfgemaakte steak tartaar? Hieronder vind je de lekkerste recepten met verschillende soorten rundvlees.

Een Franse klassieker
In grote lijnen kun je rundvlees verdelen in vlees dat wordt gesneden en vlees dat wordt gemalen. Van het gemalen rundvlees worden onder meer hamburgers, rundergehakt en rundertartaar gemaakt. Zo maak je van gemalen rundvlees de klassiek Franse steak tartaar, lekker met Amsterdamse mini-augurkjes en worcestershiresaus.

Puur, stevig en fris
Entrecote, ribeye en tournedos zijn malse soorten rundvlees en zijn daardoor snel klaar te maken. Erg lekker is bijvoorbeeld ribeye uit de oven met knoflook, yoghurt en munt. Fris en stevig, puur genieten.

Boeuf bourguignon
Suddervlees heeft een stuggere structuur en krijgt door haar bereiding een andere smaak. Door dit vlees lang te stoven wordt het lekker zacht. Neem eens de tijd voor boeuf bourguignon, het duurt een paar uur, maar het zachte vlees is het wachten zeker waard.

Lees meer

Rundvlees (190)

sorteer op
recept Rund­vlees­reep­jes met ro­mi­ge pe­per­pas­ta

Rund­vlees­reep­jes met ro­mi­ge pe­per­pas­ta

20 min.
(63)
recept Rund­vlees­cas­soulet

Rund­vlees­cas­soulet

2 u. 50 min.
(43)
recept Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

Me­di­ter­ra­ne rund­vlees­ra­gout met po­len­ta

3 u. 40 min.
(44)
recept Rund­vlees­sa­tés op ci­troen­gras

Rund­vlees­sa­tés op ci­troen­gras

1 u. 30 min.
(34)
recept Thai­se rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

Thai­se rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

2 u. 25 min.
(195)
recept Rund­vlees­cro­quet­ten van Holt­kamp

Rund­vlees­cro­quet­ten van Holt­kamp

32 u. 55 min.
(1)
recept Krui­di­ge rund­vlees­cur­ry

Krui­di­ge rund­vlees­cur­ry

2 u. 25 min.
(93)
recept 'Wa­ter­val­rund­vlees': Bief­stuk met li­moen-sja­lot­dres­sing

'Wa­ter­val­rund­vlees': Bief­stuk met li­moen-sja­lot­dres­sing

35 min.
(38)
recept Thai­se rund­vlees­cur­ry

Thai­se rund­vlees­cur­ry

20 min.
(119)
recept Rund­vlees­kro­ket­ten

Rund­vlees­kro­ket­ten

3 u. 45 min.
(143)
recept Snel­le Pro­ven­çaal­se rund­vlees­stoof

Snel­le Pro­ven­çaal­se rund­vlees­stoof

30 min.
(105)
recept Thai­se rund­vlees­cur­ry

Thai­se rund­vlees­cur­ry

4 u. 30 min.
(96)
recept Ja­pan­se rund­vlees­reep­jes met ei­er­mie

Ja­pan­se rund­vlees­reep­jes met ei­er­mie

20 min.
(175)
recept Azi­a­ti­sche rund­vlees­scho­tel

Azi­a­ti­sche rund­vlees­scho­tel

30 min.
(87)
recept Rund­vlees­cur­ry mas­sa­man

Rund­vlees­cur­ry mas­sa­man

30 min.
(137)
recept Peul­tjes met rund­vlees­reep­jes en Thai­se dres­sing

Peul­tjes met rund­vlees­reep­jes en Thai­se dres­sing

25 min.
(60)
recept Ge­krui­de rund­vlees­scho­tel

Ge­krui­de rund­vlees­scho­tel

25 min.
(93)
recept Ro­de rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

Ro­de rund­vlees­cur­ry met au­ber­gi­ne

2 u. 35 min.
(63)
recept Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

3 u. 20 min.
(263)
recept Ge­smoord rund­vlees in krui­di­ge saus

Ge­smoord rund­vlees in krui­di­ge saus

30 min.
(123)
recept Smoor da­ging (in ket­jap ge­smoord rund­vlees)

Smoor da­ging (in ket­jap ge­smoord rund­vlees)

1 u. 20 min.
(279)
recept Rund­vlees Te­riy­a­ki met wil­de rijst

Rund­vlees Te­riy­a­ki met wil­de rijst

20 min.
(42)
recept Grieks rund­vlees uit de oven

Grieks rund­vlees uit de oven

2 u. 20 min.
(462)
recept Mexi­caan­se wraps met sal­sa en ge­kruid rund­vlees

Mexi­caan­se wraps met sal­sa en ge­kruid rund­vlees

20 min.
(10)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.