Mals, sappig en prachtig rood: rundvlees op z’n best. Een dungesneden stukje entrecote van de lende of een stevig stuk ribeye: we zijn er dol op. En er gaat toch eigenlijk niets boven een zelfgemaakte steak tartaar? Hieronder vind je de lekkerste recepten met verschillende soorten rundvlees.

Een Franse klassieker
In grote lijnen kun je rundvlees verdelen in vlees dat wordt gesneden en vlees dat wordt gemalen. Van het gemalen rundvlees worden onder meer hamburgers, rundergehakt en rundertartaar gemaakt. Zo maak je van gemalen rundvlees de klassiek Franse steak tartaar, lekker met Amsterdamse mini-augurkjes en worcestershiresaus.

Puur, stevig en fris
Entrecote, ribeye en tournedos zijn malse soorten rundvlees en zijn daardoor snel klaar te maken. Erg lekker is bijvoorbeeld ribeye uit de oven met knoflook, yoghurt en munt. Fris en stevig, puur genieten.

Boeuf bourguignon
Suddervlees heeft een stuggere structuur en krijgt door haar bereiding een andere smaak. Door dit vlees lang te stoven wordt het lekker zacht. Neem eens de tijd voor boeuf bourguignon, het duurt een paar uur, maar het zachte vlees is het wachten zeker waard.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.