Rundvlees

Mals, sappig en prachtig rood: rundvlees op z’n best. Ben jij liefhebber van dungesneden carpaccio of ga jij voor malse entrecote? Wij serveren je alles: van côte de boeuf tot boeuf bourguignon.

Rundvlees recepten

Ossenhaas maken
Ossenhaas maken

Ossenhaas maken

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 900 g osssenhaas van de vakslager
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 25 ml traditionele olijfolie
  • 25 ml kraanwater
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vleesthermometer
  1. Laat de ossenhaas uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Aan de bovenzijde van de ossenhaas zit een vlies, deze kun je met een zeer scherp mes verwijderen. Eventuele vetstukjes geven smaak maar kun je ook wegsnijden. Maak een kleine inkeping in het vlies en zet de punt van het mes onder het vlies. Pak het stukje vlies met de vingers en laat het mes met de snijkant schuin naar boven langs de onderkant van het vlies lopen en trek het voorzichtig mee.
  2. Controleer met de vleesthermometer of het vlees op kamertemperatuur is (minimaal 18 °C in de kern). Verhit de boter en de olie in de braadpan. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en leg in de pan. Bak rondom op hoog vuur 5 min. bruin. Zet het vuur laag en bak ca. 15-20 min. of tot een kerntemperatuur van 50°C (rood), of bak naar wens. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
  3. Schenk het water in de pan en laat 2 min. inkoken. Roer de aanbaksels los. Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus.

Ossenhaas bakken

Ossenhaas bereiden of biefstuk bakken? In deze how-to zie je hoe je dit stap-voor-stap doet. Ook leer je een handig trucje om te ontdekken of je ossenhaas rare, medium of wel done is, zonder het vlees aan te snijden!
00:50