Snel klaar, eenvoudig te bereiden, veelzijdig én betaalbaar. Oftewel, de ideale basis voor een doordeweekse maaltijd. Van noedelsoep met dikke Japanse udon noedels tot een frisse salade met mihoen of loempia’s met glasnoedels. Er zijn talloze noedelgerechten en wij zetten de lekkerste hieronder op een rij.

Lekker Aziatisch
Aziaten staan ermee op en gaan ermee naar bed. Maar ook in het westen staan noedels steeds vaker op tafel. Noedels nemen snel smaken van andere ingrediënten over, daardoor kun je er gemakkelijk een eigen draai aan geven.

Soorten en maten
Net als bij pasta zijn noedels er in allerlei soorten en maten. Ze zijn gemaakt van tarwe (mie, udon noedels), rijstbloem (mihoen), mungbonen (glasnoedels) of boekweit (soba noedels). Welke soort je kiest, hangt af van je smaak en het type gerecht dat je wilt maken. Japanse udon noedels zijn wat dikker, hebben een stevige bite en zijn zowel warm als koud erg lekker.

Multi-inzetbaar
De meeste noedelsoorten zijn multi-inzetbaar, maar we gebruiken ze toch het liefst in roerbakgerechten en soepen. Het fijne van noedels: ze combineren goed met rundvlees, kip, vis, schaaldieren en vrijwel alle soorten groenten. Met wat sojasaus of gembersiroop breng je je noedelgerecht snel op smaak.

Lees meer

Noe­dels (196)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.